Home
Dag 1 : Heenrit via de Oostkantons naar de Ourthevalleivolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Eupen : stuwmeer
Eupen
parking over stuwdam
www.eupen-info.be
Het stuwmeer van Eupen in het Hertogenwoud bij de samenvloeiing van Vesder en Getzbach, dient als drinkwater en is dus vrij van watersporters. De stuwdam is 410 m lang en 63 m hoog. Er is een uitkijktoren (was wel gesloten) en een speelplein.
Mont Rigi : Fagne de la Poleur 3 km
Mont Rigi
kruispunt Mont Rigi
De Mont Rigi, gelegen tussen de Baraque Michel en de Botrange, behoort tot het dak van België. De Fagne de la Poleur is een bijzonder mooi veengebied en tevens heel goed toegankelijk voor kinder- en rolwagens met tal van lattenweggetjes en bruggetjes. Hier en daar staan informatieborden die het parcours nog interessanter maken.
Robertville : wandeling naar Reinhardstein 2 km
Reinhardstein Robertville
stuwdam Robertville
www.reinhardstein.be & www.robertville.be
Het meer van Robertville wordt gevormd door de stuwdam op de Warche en bij de stuwdam kun je bootje varen. Wij nemen het pad aan de andere kant, richting Reinhardstein. We volgen trouw de bordjes naar het kasteel en komen zo via een kronkelig paadje en uiteindelijk een boomstambrugje bij onze bestemming. Het kasteel van Reinhardstein ligt op zo'n 500 m en is hiermee het hoogstgelegen kasteel van België. In de jaren 1970 was het nog een ruïne, maar nu prachtig gerestaureerd en zelfs bewoond. Het is idyllisch gelegen in de vallei van de Warche en een bezoekje binnenin waard. Hetzelfde paadje brengt ons terug naar de stuwdam.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q