Home
Dag 4 : Terugrit uit Vlaamse Ardennen via Waals Picardiëvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Aubechies : Archeosite
Aubechies In het openluchtmuseum van Aubechies ontdek je een Gallo-Romeins dorp, een tempelcomplex en Romeinse villa. De Gallo-Romeinse tempel en zuilengalerij zijn een reconstructie van een sacrale site in Blicquy.
Bon-Secours : Parc naturel des plaines de l'Escaut
Bon-Secours
parking in Rue du dr. J.Janssens
www.bonsecours.be
In Bon-Secours bezoeken we het maison du parc naturel des plaines de l'Escaut. Binnen is er een natuurontdekkingsprcours met film en buiten een boomkruinenpad. Van hieruit starten verscheidene wandelingen door het bos van Bon-Secours. Daar het weer niet meezit, beperken we ons tot een ommetje naar de basiliek.
Bernissart : dinomuseum
Bernissart In 1878 gaven de steenkoolmijnen van Bernissart een bijzondere schat prijs: 30 volledige en enkele onvolledige skeletten van dinosauriers. Het museum is gewijd aan deze ontdekking en herbergt tal van fossielen en een exemplaar van een Iguanodonskelet.
Harchies : moerassen van Harchies 3 km
Harchies
parking bij CRIE, Chemin des Preaux
Toen in het midden van de 20e eeuw de steenkoolontginning in deze streek werd stopgezet, ontstonden door mijnverzakking grote vijvers en moerassen, zoals hier in Harchies. Bossen en weilanden verdwenen onder water en nu vind je er de grootse rietvelden met de rijkste vogelrijkdom van Wallonie. Een zwaar onweer beperkt onze kennismaking met dit gebied tot een wandeling heen en terug naar de eerste kijkhut.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q