Home
Dag 3 : Natuurpark Hoge Venen - Eifelvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Kalterherberg (DE) : wandeling nr. 23 3,6 km
Kalterherberg
Gut Heistert
www.monschau.de
In Kalterherberg maken we een rondwandeling door de vallei van de Perlenbach. In het begin dalen we af naar het riviertje, langs de Duits-Belgische grens. Via een houten brugje steken we over en stappen langs de overkant terug tot bij een volgend brugje. Oversteken en dan wegklimmen uit het dal tot bij het beginpunt.
Höfen (DE) : wandeling Fuhrtsbach-Perlenbachtal 5 km
Hofen Hofen
parking Nationalparktor
In de Nationalparktor in Hofen maken we kennis met wat dit dorp zoal te bieden heeft: hecken, narcissen, prachtige natuur... Wij kiezen voor een verkenning van het Fuhrtsbach- en Perlenbachtal in het natuurpark. Daarvoor volgen we voor de eerste helft de narcissenwandeling tot bij de brug over de Fuhrtsbach, vlakbij de monding in de Perlenbach. Vandaar de Perlenbach volgen tot aan het begin van het stuwmeer. Nu volgt een steile klim, weg uit het dal en verder tot bij het beginpunt.
Botrange : natuurparkcentrum
Botrange
natuurparkcentrum
www.botrange.be
In het natuurparkcentrum van de Botrange bezoeken we de nieuwe tentoonstelling Fania, rond de Hoge Venen. Na het interactief informatiegedeelte, volgt een stukje belevenispad. Buiten is er een nieuw, leuk speeplein aangelegd.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q