Home
Dag 1 : Heenrit via Voerstreek naar het Land van Hervevolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
's Gravenvoeren : wandeling Altenbroek 3 km
Noorvallei
kerk 's Gravenvoeren
www.voerstreek.be
Tegenover de kerk van 's Gravenvoeren stappen we het bezoekerscentrum binnen en maken op een speelse manier kennis met de natuur en cultuur van de Voerstreek. Daarna trekken we naar de Kinkenberg en stijgen we via een holle weg tot bij de ingang van het natuurreservaat Altenbroek. We krijgen een prachtig vergezicht over de streek en doorkruisen de ene wei na de andere. Het riviertje de Noor kabbelt er ydillisch doorheen. Een brugje over, en opnieuw wat klimwerk. Bovengekomen, nemen wij rechts en korten zo de wandeling in.
St.-Pieters-Voeren : commanderie
St.-Pieters-Voeren
kerk St.-Pieters-Voeren
www.commanderie7.com
In Sint-Pieters-Voeren nemen we een kijkje bij het kasteel de Commanderie. Het is omringd met vijvers, waar forellen in worden gekweekt. De vijvers worden gevoed door het water van de Voer, het riviertje waaraan de streek zijn naam dankt en die hier in dit park ontspringt.
St.-Jean-Sart : Knuppelstock
Knuppelstock
begin Knuppelstock
Aubel ligt middenin het typische landschap van Herve: heuvelend weidelandschap, met koeien, hagen en hoogstamboomgaarden. Vanaf de Knuppelstock -een voormalige, militaire observatiepost- is het uitzicht grandioos.
Val Dieu : wandeling blauw 2 km
Valdieu
abdij Val Dieu
In het dal van de Berwijn ligt de abdij van Val Dieu, verscholen in het groen. Na een bezoekje aan de basiliek, volgen we het riviertje de Berwijn stroomafwaarts. De eerste zijstraat rechts slaan we in en klimmen uit het dal. Bij een boom met kruis en bankje, nemen we het paadje rechts. We doorkruisen enkele weilanden, volgen een klein stukje asfalt, en komen opnieuw in een wei terecht. In de diepte ligt de abdij. Na een prachtige afdaling, steken we de Bel over, passeren een vijver en komen weer bij het vertrekpunt.
Clermont-sur-Berwinne
Clermont
kerk Clermont-sur-Berwinne
www.thimister-clermont.be
Clermont-sur-Berwinne heeft een buitengewoon dorpsplein: het stadhuis staat er bovenop de hoofdstraat. Ertegenover staat de versterkte kerk, als een baken in het landschap. Het langgerekte dorpsplein is omzoomd met mooie gevels. Terecht een van de mooiste dorpen van Wallonie.
Henri-Chapelle
Henri-Chapelle
hotel La Couronne
Aan de buitenzijde van het hotel vind je een bizar museum: het route-museum. Het dorpje Henri-Chapelle ligt op een hoogte en achter de kerk heb je een prachtig vergezicht op het land van Herve.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q