Home
Moligneevalleivolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Falaen : railbike Molignée
Molignee
voormalige station van Falaen
www.molignee.be
De Molignée is een zijriviertje van de Maas, nabij Dinant. De ideale manier om de fraaie kantjes van de Molignéevallei te verkennen is per railbike. Het traject van de oude spoorweg volgt een weinig hellend, recht trace met viaducten en tunnels door het pittoreske dal.
Maredsous : abdij
Maredsous Het eerste spoortraject eindigt bij het voormalige station van Maredsous. Op 1 km stappen, bereiken we de benedictijnerabdij van Maredsous. Gekend om zijn kaas en zijn bier, maar hier wordt vooral de innerlijke geest versterkt. Het gebouwencomplex omvat o.a. een school en gasthuis, in een groene oase van rust.
Falaen : railbike Molignée
Montaigle 's Namiddags vertrekken we vanuit Warnant voor het tweede traject. Voorbij een steengroeve, moeten we enkele brugjes over en een paar tunnels door. Opnieuw enkele fraaie zichten onderweg, zoals de kasteelruïne van Montaigle, die te bezoeken is.
Poilvache : burchtruïne
poilvache Poilvache herbergt de restanten van een versterkte burcht met stad uit de 13e eeuw. Al blijft er niet veel van over, het moet toch een indrukwekkend bouwwerk geweest zijn, hoog boven de Maas uittorend. Het panorama over de Maasvallei is er adembenemend.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q