Home
Roman Païsvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Braine-le-Château : wandeling 3 km
Braine-le-Chateau Braine-le-Chateau
tegenover kerk van Braine-le-Château
Braine-le-Château telt verschillende middeleeuwse bezienswaardigheden. We starten bij de indrukwekkende schandpaal tegenover het baljuwhuis, beide uit de 16e eeuw. Vlak naast de kerk ligt de ingang naar het kasteel (12e eeuw). We volgen de weg langs de kasteelmuur en bereiken de 12e-eeuwse banmolen bij het riviertje de Hain. We nemen het eerste straatje links en klimmen weg uit de vallei. Boven komen we bij een kapelletje en slaan rechtsaf, nog even klimmend en dan vlak, met panorama op Braine-le-Château. Bij de T gaat het steil naar beneden en passeren we opnieuw de banmolen en het kasteel.
Tubize : wandeling de Coeurq 3 km
Le Coeurcq
vijvers van Coeurcq
www.museedelaporte.be
In Tubize kiezen we voor een natuurwandeling in het gehucht Le Coeurcq. We slaan de doodlopende weg in, net voor de brug over het riviertje. Na enkele huizen, verandert de veldweg in een graspad. We steken het riviertje Coeurcq over en volgen het water door een weide. Draaipoortjes verraden de aanwezigheid van koeien en weldra staan we in het gehucht Le Stehou. We nemen meteen rechts tot bij het spoor. Dit volgen we naar rechts en kijken nu vanop een hoogte naar de fraaie vallei van de Coeurcq. Op het eind bereiken we opnieuw de visvijvers en het brugje over de waterval van de Coeurcq. Door omstandigheden moesten we de wandeling van 7 km jammer genoeg inkorten tot 3 km.
Rebecq : centrum + treintje van het geluk
Rebecq Rebecq
station van Rebecq www.rail-rebecq-rognon.eu
Het bloemendorp Rebecq verrast ons met zijn bezienswaardigheden. Vanaf het station verkennen we eerst het speelpleintje en steken dan de Zenne over. We slaan meteen linksaf en langs nieuwbouw komen we bij de site van de Hospices, met een opvallende, laatgotische kapel. We bereiken de hoofdstraat, met schuin rechts tegenover ons het fraaie bierhuis. We nemen de weg richting station en bij de brug over de Zenne krijgen we rechts een alleraardigst zicht op de dubbele waterval. Sinds de middeleeuwen werd deze benut door een grote en een kleine watermolen voor het malen van graan. De kleine molen blijkt nog actief te zijn. Terug bij het station, stappen we aan boord van het treintje van het geluk, dat ons door de prachtige vallei van de Zenne voert tot in Rognol en terug.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q