Home
Dag 1 : Heenrit via de Noordeifel naar het Ahrdalvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Monschau
Monschau
Laufenstrasse
www.monschau.de
Monschau is idyllisch gelegen in het nauwe Rurdal. De vakwerkhuizen en smalle straatjes stralen authentieke gezelligheid uit. Kuieren door dit stadje is een echte aanrader! Er is ook nog een burcht en een ruine voor de fervente klimmers.
Blankenheim
Blankenheim
parking bij vijver
www.blankenheim-ahr.de
In Blankenheim ligt de bron van de Ahr, verscholen in de kelder van een oud vakwerkhuisje. De oude binnenstad heeft ook nog enkele stadspoorten. Klein, maar een bezoekje waard. Vanuit Blankenheim slingert de Ahr zich tussen de bossen en rotsen om uiteindelijk uit te monden in de Rijn. In haar benedenloop lenen de steile, rotsige hellingen zich tot wijnbouw. Het Ahrdal is het grootste teeltgebied voor rode wijn in Duitsland. Het dal is smal en grillig, wat het uitermate mooi maakt.
Uxheim : wandeling naar waterval 2 km
Uxheim
wandelparking naar waterval
We volgen de aangeduide richting en bij een tweesprong nemen we het linkse paadje omhoog, onder een brug door. Bij het horen van watergekletter dalen we steil af tot bij de Uxheim Wasserfall. Dit natuurfenomeen is niet groot, maar wel bijzonder mooi. De holen met overhangende mossen geven het een romantisch karakter. Voor de terugweg volgen we het bospad langs het kabbelend beekje.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q