Home
Dag 4 : Door het Ahrdal naar de Rijnvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Kripp : wandeling Ahrmonding 2 km
Kripp
parking bij veerpont
In Kripp mondt de Ahr uit in de Rijn. Een houten brug met overkapping overspant de Ahr en maakt deel uit van het fietspad dat langs de Rijn loopt. Vanaf de parking is het ongeveer 1 km stappen stroomopwaarts de Rijn langs het fietspad tot bij de Ahrmonding.
Remagen
Ramagen De stad Remagen is vooral gekend om zijn beroemde brug. Op het einde van WO II probeerden de Duitsers meermaals tevergeefs de laatst overgebleven brug over de Rijn op te blazen. Uiteindelijk is de brug ingestort door overbelasting toen Amerikaanse troepen ze overstaken. Nu is er een vredesmuseum. Hoog boven de stad troont de Apolinariskerk, waar in de krypte een relikwie van de Heilige Apollinaris ligt.
Ahrweiler : stadswandeling 2,5 km
Ahrweiler
parking Am Silberberg
www.bad-neuenahr-ahrweiler.de
Ahrweiler straalt nog de middeleeuwen uit met zijn volledige stadsomwalling, poorten en torens. Toeristisch natuurlijk, maar bijzonder gezellig om in het autovrije centrum rond te kuieren.
Mayschoss : wandeling Saffenburg 2 km
Mayschoss
station van Mayschoss
Van de Saffenburg rest er nog maar weinig, maar de ligging -op een heuvelkam in een Ahrmeander- biedt prachtige panorama's op Mayschoss, Lochmuhle en Rech. Wel oppassen, want eigenlijk is de ruine niet toegankelijk.
Altenahr : wandeling Langfigtal 4 km
Langfigtal
parking Im Wallgarten, aan Ahroever
Het Langfigtal bij Altenahr wordt gevormd door een Ahrmeander en is een beschermd natuurgebied. Deze wandeling is bewegwijzerd en zo'n 4 km lang. Het is er rustig wandelen en op meerdere plaatsen kun je pootje baden in de Ahr.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q