Home
Dag 3 : Regionaal Park Lotharingenvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Jaulny : Rupt de Mad
Rupt de Mad
Rupt de Mad
De vallei van het riviertje Rupt de Mad is bijzonder fraai. In Arnaville mondt het uit in de Maas.
Hattonchatel : kasteel
Hattonchatel
parking bij kerkje
Hattonchatel ligt op een klif met prachtig uitzicht over de vlakte van Woêvre en het Lac de Madine, het grootste meer van het Parc Regional de Lorraine. Het fraai gerestaureerde kasteel herbergt een hotel.

Parc Regional de Lorraine
Opgericht in 1974, bestaat het 220.000 hectare grote natuurpark uit 2 delen. In het westen strekt het zich uit tussen Verdun, Metz en Nancy, en in het oosten tussen Nancy en Sarrebourg.
www.pnr-lorraine.com
Montsec : butte de Montsec
Montsec
voet Montsec
De regio van het lac de Madine wordt gedomineerd door de heuvel van Montsec. Op deze plaats staat een majestueus Amerikaans monument, ter nagedachtenis van de gesneuvelden in de boog van Saint-Mihiel in september 1918. Eind 1914 braken de Duitsers door tot Saint-Mihiel, waardoor het front een uitstulping vertoonde, en de vijand belangrijke toevoerlijnen naar Verdun blokkeerde. Pas met Amerikaanse hulp slaagden de Fransen erin de Sailliant teniet te heroveren.
Montauville : militaire begraafplaats du Pétant
parking begraafplaats
Bij Montauville ligt de Franse militaire begraafplaats en het monument van La Croix des Carmes. Op de helling liggen 13.518 -voornamelijk Franse- soldaten begraven, die gesneuveld zijn tijdens WO 1 of WO 2.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q