Home
Dag 6 : Elzas en Duitse Wijnroutevolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Wissembourg (FR) : vestingwandeling 3 km
Wissembourg Wissembourg
parking bij Tour de la Poudriere www.ot-wissembourg.fr
Wissembourg is een historisch stadje in de Elzas. We starten bij de Tour de la Poudriere en volgen een stukje van de omwalling. Ter hoogte van de kerk St. Jean dalen we af en steken het riviertje over. Even naar rechts ontdekken we een idyllische wasplaats. We volgen verder het water tot voorbij een kruispuntje en een oude toren. Nu loopt de route aan de buitenzijde van de vesten. Bij het eerste brugje duiken we terug het stadscentrun in en nemen een kijkje in de kerk St.Pierre et St.Paul. Het zouthuis en omgeving is bijzonder pittoresk. We volgen verder het water naar rechts en nemen verderop links het smalle steegje naar klein Venetie. Nu nog enkele straatjes door tot bij het vertrekpunt.
Rechtenbach-Schweigen : Duitse Wijnpoort
Weintor
parking bij poort
In Rechtenbach-Schweigen bevindt zich de Deutsche Weintor, de poort naar het wijnbouwgebied in de Pfalz. Met 23.000ha is dit het op 1 na grootste wijnbouwgebied in Duitsland. Hier start de 85-km lange Duitse wijnroute.
Oberotterbach : Waldgeisterpad 4 km
Oberotterbach
parking Schutzenhaus
www.oberotterbach.de
In het Otterbachtal in Oberotterbach heeft de kunstenaar Volker Dahl over een parcours van 2 kilometer tal van bosgeesten uitgehouwen in bomen en stronken.
Bad Bergzabern : stadswandeling 2 km
Bad Bergzabern
parking in de Woodbachweg
www.bad-bergzaberner-land.de
We slenteren door de Marktstraat tot Am Platz. Het straatje links brengt ons bij het slot van het kuuroord Bad Bergzabern. Opnieuw links en het derde straatje rechts. We passeren een kerkje met klok buiten de toren. Via de Turmstrasse keren we terug naar de parking.
Lemberg : burcht
Lemberg In Lemberg bezoeken we de ruïne Lemberg. Deze huisvest een klein museum dat een overzicht geeft van de voormalige burchten in deze regio.
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be