Home
Dag 2 : Saar-Hunsrück natuurparkvolgendeterugvorige
Trips per regio
Trips per thema
Grimburg : burchtruïne
Grimburg
parking bij burcht
www.burg-grimburg.de
Bij Grimburg verkennen we de gelijnamige burchtruïne. De uitgestrekte, historische site is vrij toegankelijk en vanop de hoogste toren heb je een prachtig uitzicht op de omliggende valleien van het Hochwald.
Rissenthal : schluchtenpad 10,8 km (4,5 u)
Rissenthal Rissenthal
parking dorsplein www.wanderbares-saarland.de
Het dorpje Rissenthal telt heel wat verborgen natuurpareltjes. We starten met een fraaie holle weg, dat ons leidt naar een eerste kloofje. Door bos kronkelt het pad verder tot een volgende kloof. Langs de bosrand bereiken we een tweede holle weg, die ons weer bij het dorpje brengt. We passeren een paardenmanege en steken de weg over. Door bos en langs een weide gaat het geleidelijk omhoog en via trappen door een korte kloof, klimmen we gestaag tot boven op het plateau. Zinnenbanken nodigen ons uit om te genieten van het vergezicht. Het pad slingert verderop door een heerlijk lianenbos, tot we de weg weer kruisen. Voorbij een kapelletje, duiken we een wildromantische kloof in. Een kort stukje verder klimmen we door een volgende kloof weer naar boven. Opnieuw een afwisseling van lianenbosjes, vergezichten en boomgaarden. Tot we via trappen afdalen in de diepste kloof: een ravijn van tientallen meters diep! Vervolgens nog een stuk boven, langs boomgaarden, tot een laatste afdaling, beginnend bij een fraai watervalletje. We volgen het water dat zich door deze uiterst mooie kloof in trapjes naar beneden stort. Voorbij fruitbomen loopt het laatste stukje zigzaggend door de bedding van een beekje. De vele zitbanken langs de wandelroute maken deze sublieme, maar loodzware wandeling haalbaar voor minder geoefende wandelaars. Terecht verkozen tot mooiste wandeling van Duisland in 2006!
Rissenthal Rissenthal
Hermeskeil : brandweermuseum
Hermeskeil
parking museum
www.feuerwehr-erlebnis-museum.de
In Hermeskeil bezoeken we het vernieuwde brandweermuseum en worden aangespoord om alles uit te proberen: een brandweerauto besturen, waterslangen in elkaar puzzelen, een oude brandweerpomp bedienen ... en natuurlijk ook heel leerrijk. De moeite waard!
volgendeterugvorige Wandeltrips 2019 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Quartier