Home
Dag 4 : Terugrit langs toppers van de Hunsrückvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Erbeskopf : Gipfelrauschen 2 km
Erbeskopf Erbeskopf
parking Erbeskopf www.erbeskopf.de
De Erbeskopf vormt met een hoogte van 816 m het hoogste punt van de Hunsrück. 's Winters wordt hier geskied en 's zomers kan je met een coaster de helling afracen (was nu in opbouw). Sinds 2011 prijkt een indrukwekkend kunstwerk op de piek en da's ons doel. Langs de avonturenspeelplaats stappen we naar het begin van de piste, alsook van de steile beklimming. Onze inspanning wordt beloond met een adembenemend vergezicht over de Hunsrück. We dalen via het steile stuk terug naar beneden.
Mörsdorf : Geierlayschleife 5,5 km
Geierlay Geierlay
parking bezoekerscentrum www.geierlay.de
Sinds oktober 2015 vind je in Mörsdorf dé attractie van de regio: de langste hangbrug van Duitsland. Vanaf de parking volgen we -net als de grote menigte bezoekers- de vlakke, geasfalteerde aanlooproute van 1,5 km tot de hangbrug. Met een lengte van 360 m en 100 m boven de grond, vormt het toch een hele uitdaging. Er is nauwelijks wind, maar de tientallen waaghalzen die gelijktijdig de brug nemen, zorgen ervoor dat er nogal beweging op zit. 1 keer volstaat voor ons en we vervolgen onze weg met een afdaling door het bos. Van onderuit ziet de brug er nog indrukwekkender uit. Het pad volgt het riviertje de Mörsdorferbach, met regelmatig fraaie rotswanden. Bij een zijdal steken we een eerste brugje over en verderop steken we de Mörsdorferbach over. Nu volgt een steile klim weg uit het dal, doorheen een prachtige, groene kloof. Ofschoon de meesten enkel komen voor de brug, is de volledige rondwandeling een echte aanrader! Geierlay Geierlay
Buch : burcht Balduinseck
Buch
parking bij ruïne
Nabij Buch stoppen we voor een verkenning van de imposante burchtruïne. Gelegen op een rotsheuvel torent deze hoogteburcht opvallend uit in het dal van de Schumbach.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q