Home
Dag 3 : Saar-Hunsrück natuurparkvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Kastel-Staadt : Kasteler felsenpad 8,5 km
Kastel-Staadt Kastel-Staadt Kastel-Staadt Kastel-Staadt
parking bij burgerhaus www.saar-hunsrueck-steig.de
Kastel-Staadt is gebouwd op een rotsplateau, gelegen in de Saarvallei. We starten bij het eenzame kerkje met erachter een begraafplaats en vlakbij het uitzichtpunt Elisensitz. Jammergenoeg is de kluizenaarswoning met het graf van de blinde koning Johann von Böhmen, uitgehouwen in de rotsen, niet meer te bezoeken. We dalen af rond de restanten van een amphitheater, getuigend van de Romeinse nederzetting op dit rotsplateau. Omringd door rotsen komen we op de wandellus, die we in wijzerzin volgen. De route loopt langs de onderkant van de majestuese rotsen, waarop de klause prijkt. We passeren de voet van de Ronde toren, een 35 meter hoge ronde rotskolom. Het pad daalt nu gestaag af in de vallei en na het oversteken van een beekje, gaat het geleidelijk en soms stevig bergop. Uiteindelijk bereiken we de Altfels, een imposante rotsformatie, die je via touwen kan beklimmen. Nu volgt een lang stuk door bos, waar we enkele wegspurtende reeën spotten. Langs de Esselsfels rotsen dalen we af tot bij het beekje Pinschbach. We klimmen weer het dal uit tot bij de voet van het rotsplateau en belanden midden in het dorpje. Onder een huis door, nemen we de trappen naar beneden en bereiken een Mariagrot, uitgehouwen in de rots. Nu volgen we de andere zijde van het rotsplateau, langs weerom indrukwekkende rotswanden. Een paar keer stappen we door een rotsspleet, zoals bij de Römertor, en komen weer bij het startpunt uit. Een stevige, prachtige rotswandeling, die doet denken aan het Luxemburgse Mullerthal.
Kastel-Staadt Kastel-Staadt
Saarburg : rodelbaan Warsberg
Warsberg
parking op Warsberg
Saarburg ligt aan de voet van de Warsberg, waar we genieten van het heerlijke uitzicht op de Saarvallei en enkele ritjes op de zomerrodelbaan.
Dreisbach : verkenning 2 km
Dreisbach Dreisbach
jeugdherberg
Vanuit onze verblijfplaats stappen we naar het kleine centrum van Dreisbach en de oever van de Saar. Gelegen in het natuurschoon van de Saarschleife en toch heerlijk rustig, met zicht op het rotspunt Cloef, met de markante constructie van het boomkronenpad.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q