Home
Dag 1 : Heenrit langs Our en Surevolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Sankt Vith (BE) : stukje planetenwandeling 3 km
Sankt Vith
kapel Wiesenbach
We brengen een bezoekje aan de Sint-Bartholemeus kapel in Wiesenbach, een pittoresk kapelletje met overdekt voorportaal en muurschilderingen. Aan de overkant nemen we het eerste straatje rechts. Meteen gaat het stijgend door het bos. Boven gekomen, volgen we het wegje langs de autostrade en passeren er een eerste planeet, Uranus. Opnieuw stijgend, komen we achtereenvolgens bij Saturnus, Jupiter, Mars, de aarde, de verdwenen Venus en Mercurius. Bij de zon keren we een eindje terug, tot bij de schuilhut. Daar nemen we het bospad dat ons wat verder weer op de beginweg brengt.
Sankt Vith (BE)
Sankt Vith
nabij rotonde
www.st.vith.be
Het stadje Sankt Vith is gekend voor zijn meubelindustrie. We bezochten het kleine, gezellige centrum en beklommen de Bucheltoren bij het stadspark.
Burg Reuland (BE) : burcht
Burg Reuland
centrum Burg Reuland
Burg Reuland is idyllisch gelegen in het dal van de Our. Vanaf de burchtruiïne, die gratis toegangelijk is, heb je een mooi zicht op de vallei.
Ouren (BE) : drielandenpunt
Ouren
parking drielandenpunt
Even buiten Ouren bevindt zich het Europadenkmal op het punt waar België, Luxemburg en Duitsland samenkomen. Ter gelegenheid van Luxembourg kulturele hoofdstad 2007, is er langs het Ourdal de expositie "Kunst an der Plakatwand", met grote affiches langs de Our. We wandelen even tot bij de Our om via de Georg Wagner brug voet in Duitsland te zetten.
Diekirch : natuurbelevingspark 1,5 km
parking nabij station www.diekirch.lu
Diekirch Via de houten brug steken we de Sûre over en komen bij het beginpunt. We passeren een stel ezeltjes en beginnen dan een klim door een oude boomgaard. Nog een weide door en verder stijgen tot een overdekt uitzichtplatform: een uitputtingsslag bij dit snikhete weer. Onze beloning: een prachtig uitzicht op Diekirch.
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be