Home
Dag 1 : Heenrit via de Luxemburgse Ardennenvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Houffalize (BE) : Wandeling Cowan 3 km
Houffalize
parking bij Moulin de Neupré, richting Clervaux
Een leuk, avontuurlijk wandelingetje langs de Ruisseau de Cowan, in het begin aangegeven met groene rechthoekjes. Na een kilometer steken we het beekje over via een knuppelbruggetje en dan gaat het steil omhoog. Bij een splitsing rechts en Nr. 5 volgen. Weldra naderen we weer het beekje en op het eind moeten we nog een boomstambrugje over.
Clervaux
Clervaux
parking langs rue du parc
www.clervaux.lu
Het stadje Clervaux ligt aan de Clerve en wordt gekenmerkt door zijn prachtig feodaal kasteel. Je kunt er de fotocollectie Family of Man, een tentoonstelling van maquettes van Luxemburgse kastelen en een museum van de slag om de Ardennen bezoeken. Wij gingen zien naar de maquettes en namen een kijkje in de kerk, die achter het kasteel ligt. Helemaal boven de vallei troont ook nog een abdij.
Bourscheid : burcht
Bourscheid Bourscheid is idyllisch gelegen in de beboste vallei van de Sûre. Op een rotspunt prijkt de gelijknamige burcht, die gedeeltelijk gerestaureerd is. Zeker een bezoekje waard!
Bollendorf (DE) : wandeling Romeinse villa 1,5 km
Bollendorf
hotel Hauer
www.bollendorf.de
We volgen de Sûre richting Echternacherbrück tot links bij een waterrad, een zijstraatje steil omhoog gaat. We passeren de burcht Bollendorf, nu een hotel en zien weldra de moderne constructie bovenop de resten van de Romeinse villa in Bollendorf. De stalen beschermingsconstructie geeft tevens een indruk van hoe de villa rustica er vroeger uitzag.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q