Home
Dag 3 : Winterberg in het Sauerlandvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Winterberg : Ruhrbron 1 km
Ruhr
wandelparking Ruhrbron
Nabij Winterberg ontspringt de Ruhr. Deze rivier stroomt door het gelijknamige industriegebied en mondt na 219 km uit in de Rijn. Op 200m ligt -ook langs de Rothaarsteig- een bosmuseum Wald als Wirtschaftsraum, ingericht als een avonturenspeelplaats.
Winterberg : Brucken- en schluchtenpad 3,5 km
Winterberg
parking bij kuurpark
www.winterberg.de
Winterberg is het sportieve en toeristische centrum van het Sauerland. In de winkelstraten en het kuurpark heerst een gezellige drukte. Vlakbij ligt verscholen in het groen het kloofdal van de Helle. Via trappen dalen we een stukje af tot een brugje. Vandaar een eindje plat tot een afdaling naar het riviertje. Brug 3 en 4 vormen een prachtig plaatje. Via een smal dalend pad en trapjes komen we bij brug 8, opnieuw schilderachtig mooi. We lopen door tot bij het meertje, maar jammer genoeg is een stuk van de rondwandeling versperd en kunnen we de andere bruggen niet verkennen. Dus dezelfde weg terug.
Langewiese : blotevoetenpad 0,5 km
Langewiese
parking bij schutzenhalle
Langewiese ligt aan de Rothaarsteig en langs het pad is recent een blotevoetenpad van zo'n 400m aangelegd. Niet alleen het parcours, maar ook de ligging -een wilde bloemenweide op een hoogvlakte- is een streling voor alle zintuigen.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q