Home
Groen Tessenderlovolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Tessenderlo : railbike
Railbike Tessenderlo
station Spoorwegstraat
www.tessenderlo.be
Tessenderlo is gekend om zijn chemische industrie, en toch is hier heel veel groen. Dit ontdekken we met een railbike vanuit Ham. De vlakke rit van 4 km gaat tot het Albertkanaal en terug.
Tessenderlo : Gerhagen 4 km (113-305-112-301-193-300-192-302-113)
Domein Gerhagen Schoterheide
bezoekerscentrum Gerhagen www.tessenderlo.be
In groendomein Gerhagen starten we met een bezoek aan het bosmuseum en een beklimming van de toren, die een prachtig uitzicht biedt over de uitgestrekte bossen en heide. We passeren een manege en volgen aan de bosrand het rolwagenpad. Bij KNP 301 nemen we rechtdoor. We dwarsen een prachtig stukje heide, de Schoterheide. Bij de volgende 2 knooppunten telkens naar rechts. We passeren de Peerdenposterij en komen weldra weer bij ons startpunt.

In 2010 werd Gerhagen erkend als stiltegebied en probeerden we het stiltepad uit (4,5 km). Het blauw bewegwijzerde pad voert ons eerst langs een ligstoel. Daarna volgen we met gesloten ogen een stuk touw. Brede en smalle bospaden wisselen af. Bij punt 5 snijden we een hoekje af naar een picknickplek en komen op het groene stiltepad. Verderop bereiken we een lummelbank op een schitterend heideplekje. Tenslotte passeren we nog een hangmat.
Tessenderlo Tessenderlo
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q