Home
Nationaal park Hoge Kempenvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
As : railbike 12 km
As As
station As
Het station van As is een van de toegangspoorten tot het nationaal park. Het onthaal is gevestigd in een oude treinwagon. Vlakbij nemen we een kijkje in de toren, een replica van de boortoren in As. Van hierop zie je duidelijk de mijnterrils bij Genk. Daarna volgen we een stukje van de groene wandeling, over en langs het smalspoor in het Driebankenbos. We stappen nog wat verder, passeren de sporthal en komen bij de geologische wand van As. Via trappen duiken we het bos in, waar we een fit-o-meter en speelpleintje ontdekken. Nu vlug terug naar het station voor een rit met de railbike. De tocht van 6 km gaat naar het voormalig station van Eisden, doorheen het Mechels bos. Na een verkwikkende pauze vatten we de 6 km terug, maar bergop aan.
Genk : Kattevennen
Kattevennen
parking Kattevennen
De Kattevennen bij Genk is een andere toegangspoort tot de Hoge Kempen. Hier bevindt zich ook het Europlanetarium en daar pikken we de kindervoorstelling mee. Na de boeiende planetenverhalen, verkennen we nog het speelplein, touwenparcours en stenenpad.
Nationaal park Hoge Kempen
Naast As en Kattevennen zijn er nog 4 andere toegangspoorten tot het nationaal park. In 2007 bezochten we de toegangspoorten Mechelse Heide en Lieteberg.
www.nationaalparkhogekempen.be
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q