Home
Avontuur in de Limburgse Kempenvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Lommel : blotevoetenpad 3 km
Lommel
parking bij Meerpaal
www.wandeleninlimburg.be
Het blotevoetenpad in Lommel loopt door een mooi, gevarieerd stukje natuur. We vertrekken bij de jachthaven en bij een splitsing nemen we rechts. Met zand onder ons voeten, passeren we langs een meer, met baggerinstallatie. Vervolgens trekken we door bos en bereiken een heidegebied, de Heuvelse heide. Wat verder loopt het pad opnieuw door het bos, met enkele modderplassen. Uiteindelijk wordt het een golvend, kronkelend bospaadje, tot bij de splitsing van in het begin. Opmerking: het blotevoetenpad wordt niet meer onderhouden en is nu een gewoon wandelpad. Lommel


Bosland
Sinds 2012 maakt Heuvelse Heide en Resterheide deel uit van Bosland, een project dat kinderen dichter bij de natuur wil brengen.
www.bosland.be
Resterheide : reigerpad 5 km
Resterheide Resterheide
parking Resterheide-Begijnenvijvers www.wandeleninlimburg.be
De Resterheide is een bosrijk natuurgebied, met kleine landschapselementen en de riviertjes de Zwarte Beek en Dommel. We vertrekken langs de Begijnenvijvers en steken via stapstenen een beekje over. Weinig verder beklimmen we de uitkijktoren bij de vijver. Na het oversteken van een fietsroute, volgen we het eekhoorntjespad, een avontuurlijk speelpad. Daarna gaat het een stukje in het open, tussen maisvelden. We duiken opnieuw het bos in en trekken door het arboretum. We passeren nog een picknickweide en wat verderop steken we een grasland over. Nog een laatste stukje door bos.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q