Home
Wingevallei in het Hagelandvolgendeterugvorige
Trips per regio
Trips per thema
Sint-Pieters-Rode : wandeling (KNP 143-145-kerk-141-143) 3 km
Kasteel van Horst Pastorie St. Pieters-Rode
kasteel van Horst
www.kasteelvanhorst.be
Het waterkasteel van Horst dateert van de 15e eeuw en is prachtig gelegen. Vanaf het kasteel vertrekken verschillende wandelingen; wij volgen het pad langs de Winge richting Sint Pieters-Rode. Het pad loopt langs de pastorie van Sint Pieters-Rode, die omgeven is met een slotgracht. Enkele honderden meters verder komen we uit bij de kerk. We steken de straat over en komen uit op Horstwandeling. Via veld- en holle wegen bereiken we weer het kasteel.
Extra
Begin 2008, na gedeeltelijke restauratie, verkenden we het kasteel met audiogids en Rode Riddertas: een boeiend avontuur! Maar voorlopig is de waterburcht niet meer te bezoeken.
Sint-Joris-Winge : wandeling (KNP 235-236-59-237-238-239-234-235) 5 km
Kapel Roeselberg Gempemolen Troostembergbos
parking Troostembergbos
Het pad start bovenop de Troostemberg en doorkruist het gelijknamige bos. Na enkele kronkels daalt het pad tot bij een brug over de Winge. We volgen de Winge en passeren een boomgaard. De Gempemolen in Sint Joris-Winge is een mooi gerestaureerde watermolen. Je kunt er terecht voor een hapje en een drankje. We volgen nog het Gempepad tot bij de expressweg. We steken de weg over en volgen het Roeselbergpad. Deze leidt naar de Roeselberg met de kapel O.L.Vrouw ter Stokskes. De kapel is omringd met linden en een kruisweg. Van hierboven heb je ook een mooi zicht op het wijndorp Houwaart.
volgendeterugvorige Wandeltrips 2019 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Quartier