Home
Keikoppen en bergen in de Westhoekvolgendeterugvorige
Trips per regio

Trips per thema

Poperinge : keikoppentocht 2,5 km
Poperinge Poperinge
markt Poperinge www.keikoppentocht.be
Poperinge is gekend om zijn hoppe, maar wist je ook dat ze keikoppen werden genoemd? De keikoppentocht neemt ons op een leuke manier mee naar de mooiste en bekendste plekjes van deze stad. We leren bij over de hop, WOI, Dirk Frimout en nog veel meer.
Lijssenthoek : Britse militaire begraafplaats
Lijssenthoek Van 1915 tot 1920 was op het gehucht Lijssenthoek het grootste evacuatiehospitaal van de Ieperboog gevestigd. Zo groeide Lijssenthoek uit tot de grootste militaire hospitaalbegraafplaats, met 10.784 graven, 30 nationaliteiten. Het bezoekerscentrum vertelt het verhaal van deze unieke site. Op de scheurkalender neemt het aangrijpende verhaal van een Britse postbode, die hier in 1917 bezweek aan zijn verwondingen, ons op sleeptouw om zijn laatste rustplaats tussen de vele duizenden grafzerken op te zoeken.
Westouter : tweebergenwandeling 7,2 km
Westouter Westouter
Neerplaats Westouter
Westouter maakt deel uit van de gemeente Heuvelland en die naam is niet gestolen. Na de eerste 800m asfalt beginnen we met de geleidelijke beklimming van de Sulferberg. Het open landschap biedt prachtige vergezichten, op Ieper enerzijds en de Rode en Zwarte Berg anderzijds. Op de Sulferberg kronkelt het pad door een fraai natuurgebied, goed voorzien van vlonderpaden. Na een rustbank met 360° panorama, dalen we af en dwarsen een weg. Een smal pad voert ons langs de Sulferbeek naar de top van de Rode Berg. We lopen door het pas aangelegde landschapspark met speelplein en -weides en dalen af langs het Hellegatbos. Verder afdalend door de akkers naar het centrum van Westouter, genieten we nog een laatste keer van het fraaie, glooiende landschap! Westouter
Reningelst : kinderbrouwerij
dorpsplein Reningelst kinderbrouwerij.com
In de dorpskom van Reningelst stoppen we nog even voor een bezoekje aan de Kinderbrouwerij. In de voormalige brouwerij-mouterij St.-Joris kan je vandaag terecht voor volks- en gezelschapsspelen bij een hapje en drankje. Ook een tentoonstelling en zoektocht, gelinkt aan de Groote Oorlog, nodigen uit tot een aangename namiddag, maar daarvoor ontbreekt ons nu de tijd.
volgendeterugvorige Wandeltrips 2015 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Quartier