Home
Dag 1 : Heenrit langs de Rijn naar het Westerwoudvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Konigswinter : Drachenfels
Konigswinter
parking bij Drachenfelsbahn
www.siebengebirge.com
Konigswinter is idyllisch gelegen langs de Rijn, aan de voet van het Zevengebergte. We maken dan ook gebruik van de oudste tandradbaan van Duitsland om naar de Drachenfelsruine te gaan. De afdaling doen we te voet, zo'n anderhalve km. Halverwege bezoeken we het -nog in restauratie zijnde- sprookjeskasteel. Ter gelegenheid van de 125e verjaardag van de Drachenfelsbaan, worden we getrakteerd op koffie en gebak. Wat verder nemen we ook nog een kijkje in de Nibelungenhalle, het drakenhol en de reptielenzoo.
Altenkirchen : Raiffaisentoren
Raiffeisentoren In Heupelzen-Beul, nabij Altenkirchen troont de Raiffeisentoren boven het landschap uit. Vanaf de 35 meter hoge toren krijgen we een weids uitzicht op de streek.
Hachenburg : stadswandeling 2 km
Hachenburg
Landschapsmuseum
www.hachenburg.de
We volgen het pad door het stadspark en na het oversteken van de drukke ringweg, lopen we langs het kasteel naar de oude markt van Hachenburg. Rondom mooie vakwerkhuizen en de leeuwenfontein in het midden. Terug naar het stadspark, waar we het Landschapsmuseum bezoeken. Niet groot, maar heel mooi uitgewerkt en een bezoekje waard.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q