Home
Dag 5 : Dillvalleivolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Uckersdorf : vogelpark
Uckersdorf
parking vogelpark
www.vogelpark-herborn.de
Het vogelpark in Uckersdorf telt een bonte verzameling vogels, zoals ooievaars, papegaaien, uilen, ibissen, flamingo's... Je vindt er ook andere kleinere diersoorten, waaronder schildpadden, slangen, stokstaartjes, cavia's enz.
Eibach : stukje gezondheidswandeling 1,5 km
Eibach
gradierwerk Eibach
We starten bij het gradierwerk in Eibach. Dit bouwwerk zorgt voor ziltige lucht die een heilzame werking heeft. We volgen het pad naar het watertretbekken. Op deze idyllische plek vinden we ook een klein blotevoetenpad. Na een verkwikkende pauze keren we dezelfde weg terug.
Dillenburg : stadswandeling 2 km
Dillenburg
parking bij Untertor
www.dillenburg.de
Dillenburg is de geboortestad van Willem van Oranje. Via de Wilhelmsplatz en de Kirchberg klimmen we tot aan de voet van de Willemstoren. Onder de burchtruine bevinden zich de kazematten; ertegenaan gebouwd de kerk. We dalen terug naar de hoofdstraat; ook hier veel vakwerk. Via de Marktstraat en langs de Dill komen we terug bij de Untertor.
Herborn : stadswandeling 1,5 km
Herborn
parking in Professor-Sell-straat
www.herborn.de
Het historische centrum van Herborn staat vol vakwerkhuizen en telt een zestal oude stadstorens. Via de hoofdstraat gaan we naar de marktplaats met stadhuis en dan naar de korenmarkt. Elk hoekje is een kiekje waard.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q