Home
Dag 3 : Geologie in het Westerwoudvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Ijzerertsmijn Fortuna
Fortuna
parking mijn
www.grube-fortuna.de
Deze streek is bezaaid met mijnen en groeves. Velen zijn echter niet meer rendabel en dus gesloten. Grube Fortuna is een voormalige ijzerertsmijn en nu voor het publiek opengesteld. Een bezoekje ondergronds is een echte belevenis: je daalt met de lift 150 m diep, maakt een ritje op een treintje en de werktuigen worden gedemonstreerd. Omdat het lawaai oorverdovend is, zijn kinderen onder de 6 niet toegelaten. Zij kunnen zich uitleven op het speelplein. Bovengronds is er ook nog een museum.
Erdbach : Karstleerpad 2,5 km
Erdbach Erdbach
dorpsplein met museum www.erdbach.eu
Het dorpje Erdbach bezit enkele natuurpareltjes, die we op deze korte wandeling aandoen. Al na een paar honderd meter, bereiken we de plaats, waar het riviertje de Erdbach vanuit de grond weer tevoorschijn komt, nadat het in Breitscheid ondergronds verdween. Aan de linkerkant bevindt zich een tunnel, uitgegraven in de rotsen. Al gauw passeren we weer een groeve. Verderop begint het flink te stijgen. Dit is de gasseschlucht: een smal, bebost droogdal. Op het eind nemen we links, richting steinkammern. Eerst langs de bosrand, dan door het bos. Voorbij een bank met panorama op Erdbach, leidt een steil rotspad naar de Steinkammern, enkele prehistorische holen. Daarna de weg afdalen naar het dorpje.
Bad marienberg : basaltpark 1,5 km
Basaltpark
basaltpark Bad Marienberg
www.bad-marienberg.de/
Het basaltpark is een prachtig stukje natuur in het kuuroord Bad Marienberg. Deze voormalige groeve werd gerecultiveerd en langsheen het pad ontdek je verschillende soorten gesteentes.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q