Home
Dag 5 : Heilzaam Westerwoudvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Dreifelden : wandeling 1,5 km
Dreifelden Dreifelden ligt aan de voet van het Dreifelden weiher. Het is een prachtig natuur- en wandelgebied. Samen met nog een vijftal meren, vormt het de Westerwalder Seeenplatte. Vanaf de wandelparking, gaan we richting het meer en komen bij een vogelkijktoren. We wandelen verder langs het meer, richting dorpskern en komen bij een brug over de Wied, die hier in het meer uitmondt. Dreifelden
Hartenfels : burcht
Hartenfels Het dorpje Hartenfels ligt op een heuvel, met daarop een ruïnetoren. Op de toren zelf kun je niet, maar ook aan de voet ervan, heb je een mooi panorama.
Gemunden : Schluchtrundweg R49 2,5 km
Gemunden
wandelparking bij Holzbach in Gemunden
Het riviertje de Holzbach vormt tussen Seck en Gemunden een prachtige schlucht. De eerste houten brug steken we niet over, maar nemen de vele trappen omhoog. We lopen hoog boven de Holzbach tot we bij een volgende brug komen. Deze steken we wel over en volgen het dal nu stroomafwaarts. Via de eerste brug steken we de Holzbach weer over en komen wat verder bij het vertrekpunt.
Bad Marienberg
Badmarienberg
toeristische dienst
www.bad-marienberg.de/
In een kuuroord zoals Bad Marienberg mag een kuurpark natuurlijk niet ontbreken. Er is een Kneippbekken, kruidentuin en een klein, maar goed uitgerust blotevoetenpad.
Abdij Marienstatt
Marienstatt
wandelparking bij de Nisterbrug
De abdij Marienstatt is idyllisch gelegen in het dal van de Nister. Naast de basiliek, kun je er het gelijknamige bier proeven. Deze plek vormt het uitgangspunt van talrijke wandelingen in de Kroppacher Schweiz.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q