Home
Dag 3 : Door Höllental naar Freiburgvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Oberhölsteig : Ravennaschlucht 3,5 km
Ravennaschlucht
parking bij Hofgut Sternen
Vanaf Hofhut Sternen nemen we de veldweg die onder het Ravennaviaduct door gaat. Bij een kleine vijver versmalt het tot een avontuurlijk pad, langs de Ravenna. Over brugjes en trappen langs de rotsen klimmen we door de Ravennaschlucht omhoog tot bij een oude watermolen. Aan de rechterkant bemerken we de bermen van de B317 die in spectaculaire haarspeldbochten het hoogteverschil van deze kloof overbrugt. Een wandeling door de kloof is dus een aanrader! Bij de terugkeer naar beneden kruisen we zelfs een gids met bussen toeristen.
Höllentalbaan
Ravennaschlucht
station Hinterzarten
Vanuit Hinterzarten sporen we met de trein naar Freiburg, de hoofdstad van het Zwarte Woud. De Höllentalbaan verbindt Titisee-Neustadt met Freiburg en loopt over het Ravennaviaduct, door de Höllentalkloof en enkele tunnels.
Konuskaart
Bij een verblijf in het Zwarte Woud betaal je per dag en per persoon een kleine kuurbelasting. In ruil ontvang je de Konuskaart. Met deze kaart krijg je mindering of gratis toegang tot recreatiemogelijkheden in of rond je verblijfplaats. Tevens maak je met deze gastenkaart gratis gebruik van trein en bus in het Zwarte Woud.
Freiburg : Schlossbergwandeling 3,5 km
Freiburg Vanuit het hoofdstation van Freiburg stappen we het centrum in richting Münster en passeren het stadhuis. Langs de bächles slenteren we door de drukke straatjes, met opvallend veel voetbalsupporters. Na een bezoek aan de indrukwekkende Münster wandelelen we over de Karlsplatz naar het stadspark. Hier nemen we de Schlossbergbaan naar de gelijknamige berg. Daar volgen we de pijltjes naar de Schlossbergtoren, die we via een steil, zigzaggend pad bereiken. Jammer genoeg is de toren niet toegankelijk. Aan de voet ervan dalen we de hemelstrappen af en nemen dan rechts. We komen bij de Kanonenplatz, waar we een heerlijk panorama hebben over de stad. Langs een speelplein dalen we verder af naar de Schwabentor. We dwarsen de Augustinerplatz en lopen onder de Martinstor door. Via de Niemenstrassen en Bertoldstrasse bereiken we het station en sporen terug.
Hinterzarten : natuurbelevingspad 2 km
Hinterzarten
station Hinterzarten
Het mondaine kuuroord Hinterzarten lokt veel toeristen en staat bekend om zijn skischanzen. Wij verkennen het natuurbelevingspad dat start achter het kuurhuis. Na een parkje en weide, duiken we het bos in, waar een klein blotevoetenpad verscholen ligt. In een volgend bosje daagt een avonturenparcours ons uit om o.a. een beek over te steken via stenen en over touwen. Onze nieuwsgierigheid is gewekt om het pad nog verder te volgen tot op de avonturenspeelplaats en keren dan via de Erlenbrückerstrasse terug naar het station.
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be