Home
Dag 6 : Water in Hochschwarzwaldvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Bonndorf : wandeling Lotenbachklamm 2 km
Lotenbachklamm Lotenbachklamm
parking Schattenmühle
Tussen Lenzkirch en Bonndorf strekt zich het natuurgebied Wutachschlucht uit. Bij Schattenmühle verkennen we een zijkloof van deze wildwaterrivier. We starten bij de monding van de Lotenbach in de Wutach. Al vlug verraden de talrijke boomstammen en takken welke ravage het wildstromende water in het voorjaar in een dergelijke, kleine kloof aanricht. Gelukkig wordt het pad tegen de zomer geruimd en toegankelijk gemaakt. Niettemin blijft het een avontuurlijke tocht over en langs de gladde rotsen, trappen en brugjes. Op enkele plaatsen stort het water zich meters naar beneden tussen de enge rotswanden. Bovengekomen bij de andere parking, dalen we terug door de fraaie kloof naar het startpunt.
Schluchsee : stuwdam + modeltreinmuseum 2 km
Schluchsee Schluchsee
parking bij stuwdam www.modellbahnzentrum.com
De Schluchsee was oorspronkelijk een kleiner gletsjermeer. Door de afdamming -met 930 m de hoogstgelegen stuw van Duitsland- ontstond een ruim 7 km lang stuwmeer, dat veel zeilers lokt. We steken de stuwdam over en stappen links naar Blasiwald. Daar bezoeken we het modeltreinmuseum. Een maquette met heel wat bekende plaatsen in het Zwarte Woud waar modeltreintjes door lopen, loont de moeite! Langs het bospad keren we terug tot bij de voet van de stuwmuur en verder tot de parking.
Schluchsee : Spasspark
Spasspark In het spasspark in Schluchsee proberen we de tubing en bobslee uit. De afdalingen zijn best leuk en gelukkig brengt een transportband je naar boven, maar met zo'n hitte, volstaan een tiental keer.
Menzenschwand : wandeling waterval 2 km
Menzenschwand Menzenschwand
parking Mösle Hinterdorf
Meteen valt de schilderachtige ligging van Menzenschwand, ingebed tussen de bergen, ons op. De met heide begroeide bergflank kleurt schitterend paars. Langs de asfaltweg stappen we richting waterval. Op het einde van de weg, staan we al gauw aan de voet van de kloof. Prachtig hoe het water van de rotspiek naar beneden stort! Via trappen klimmen we tussen de smalle rotswanden tot boven. Terug beneden, nemen we het wandelpad tussen de hooilanden naar Hinterdorf en de parking.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q