Home
Dag 8 : Water in Hochschwarzwaldvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Bachheim : genieterswandeling Gauchachschlucht 8,5 km
Gauchachschlucht Gauchachschlucht
parking bij Oberburg www.outdooractive.com
In Baccheim kozen we oorspronkelijk voor het dreischluchtenpad (9 km), dat zowel door de Wutachschlucht, Gauchachschlucht en Engeschlucht loopt. Jammergenoeg was halfweg de Wutachbrug versperd, zodat we als alternatief de genieterswandeling (5,6 km)) deden. Vanaf de parking dalen we de anderhalve kilometerlange aanlooproute af naar de Gauchachschlucht. Meteen moeten we het water over via een gammelle brug en krijgen een lange, sterke stijging te verwerken, weg uit het dal. Boven genieten we evenwel van fraaie zichten op de omliggende dorpjes. Na een korte, steile afdaling en een stukje asfalt, belanden we in bos. We steken een brugje over en volgen het beekje stroomafwaarts tot de monding in de Gauchach. Nu volgt een uitermate mooi en avontuurlijk stuk door de Gauchachkloof. Regelmatig stort het water van horizontale rotsplaten en vormt fraaie watervalletjes. Ook van de rotswanden langs het pad sijpelt water naar beneden, zodat het oppassen is voor gladheid. Dit paradijselijke stuk brengt ons terug bij Burgmühle, waar we een middagpauze houden. Nu nog de aanlooproute terug naar de parking. Gauchachschlucht Gauchachschlucht
Fahl : waterval 2 km
Fahl Fahl
parking langs B317 in bocht
Een houten wegwijzer leidt ons meteen naar het begin van de Fahler waterval. Via brugjes en kronkelpaadjes dalen we af over en langs het water, dat in meerdere watervallen naar beneden dondert. Het kleine broertje van de Todtnau waterval wordt gelukkig minder druk bezocht.
Todtnau : waterval 2,5 km
Todtnau
parking langs L126 in bocht
Even buiten Todtnau wandelen we naar de Todtnauer waterval. Reeds van ver is het waterspektakel goed te zien. We nemen ook nog even de trappen tot bovenaan en vinden hogerop nog een kleinere waterval. Door het brede, open karakter van de waterval heb je een prachtig uitzicht op het dal en de bergen.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q