Home
Dag 10 : Terugrit via de Noordelijke Vogezenvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Gutach : coaster
Gutach Gutach biedt heel wat recreatiemogelijkheden, zoals een zinnenpad, avonturengolf, het openluchtmuseum en een zomerrodelbaan. Gelukkig opent deze laatste reeds om 9u en genieten we van enkele razendsnelle afdalingen met de coaster.
Graufthal (FR) : rotswoningen
Graufthal Het dorpje Graufthal is omringd door rotswanden. In diegene die uitkijken op het zuiden, werden op en onder de overhangende rotsen woningen gebouwd. In 1958 stierf de laatste bewoonster en recent kregen de huisjes een opknapbeurt. De inrichting toont ons hoe de mensen er leefden begin 20e eeuw.
La Petite Pierre (FR) : stadswandeling 1,5 km
La Petite Pierre
parking bij toerismeburo www.ot-paysdelapetitepierre.com
Het oude centrum van La Petite Pierre is gebouwd op een rotsplateau, met op het verste punt het kasteel. Langs het speelpleintje dalen we een bospad naar rechts af langs de onderkant van de rotsplaat, waar we wat verderop een ingang vinden. Met een zaklamp ontdekken we de ondergrondse wateropslagplaatsen, die met uitgehouwen tunnels verbonden zijn. Via vertikale schachten kon men het water uit deze diepe putten hijsen. Ter hoogte van het kasteel zijn de rotsen verstevigd met reusachtige steunberen. Na de korte rondtoer onderaan, verkennen we nog het charmante, historische centrum. Door een huwelijksfeest was het kasteel niet te bezoeken.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q