Home
Dag 4 : Schwarzwaldhochstrassevolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Mummelsee : genieterspad Mummelsee-Hornisgrinde 6,7 km
Hornisgrinde Mummelsee
parking Seibelseckle mummelsee.de
Vanaf de parking gaat het onder de Scharzwaldhochstrasse door naar een brede, lichtjes dalende bosweg. Daarna volgt een smal stijgend bospad tot een bosweg, die ons geleidelijk aan meer doorkijk geeft op het dal en uitmondt bij de Schwarzwaldhochstrasse, ter hoogte van de Mummelsee. Hier krijgen we een fraai zicht op het Acherdal, uitlopend vanaf Ruhestein naar de Rijnvlakte. Een actieve steengroeve verklaart het regelmatige ploffen dat we hoorden. Het idyllische gletsjermeertje is een toeristische trekpleister, voorzien van horeca en souvenirwinkeltjes. We wandelen rond het water en passeren de zeemeermin, die hier volgens de legende de mensen tot liefde en goedheid aanspoort. Langs een monument dat herinnert aan een Frans neergestort militair vliegtuig, klimmen we naar de Hornisgrinde. Hoe hoger, hoe woester en rotsiger het pad wordt. Boven bezoeken we de Hornisgrindetoren, die ons leert dat hier na WO2 de Fransen een militaire basis hadden. De Franse bezetting duurde tot het einde van de 20e eeuw. Sinds 2005 doet hij opnieuw dienst als uitkijktoren en is de Hornisgrinde, met z'n 1163 meter de hoogste berg van het Noordelijke Zwarte Woud, weer toegankelijk. De route maakt een lus over de met heide en hoogveen bedekte hoogvlakte, waar schapen en geiten grazen. We beklimmen nog de Bismarcktoren en genieten van het prachtige landschap. Eens bij bos gekomen, volgt nog anderhalve kilometer stevig afdalen over een ruig en rotsig pad door een schitterende natuur.
Hornisgrinde Hornisgrinde
Allerheiligen : wandeling waterval 3 km
Allerheiligen Allerheiligen
parking boven
Het plaatsje Allerheiligen verwijst naar het klooster, dat er in de 12e eeuw werd gesticht. Van de kerk, die afgebrand is na een blikseminslag, staat nog een ruïne overeind. Voorbij de handvol huizen, volgen we het water van de Lierbach stroomafwaarts. Zo'n 500 meter verder begint het water zich in zeven cascades door de nauwe kloof naar beneden te storten. Via trappen dalen we mee af tot het einde van de waterval. We keren dezelfde weg terug naar de startplaats.
Zuflucht : wandeling Buchkopftoren 3 km
Buchkopftoren
parking in bocht, bij glijscherm startplaats
buchkopfturm.renchtal.de
Vanaf de parking volgen we de bordjes naar de toren, die sinds enkele jaren over het Renchdal uitkijkt. Met 8 verdiepen en een hoogte van 28 meter biedt de Buchkopftoren een grandioos uitzicht op het Renchdal, de bergen van het zuidelijke Zwarte Woud, de Rijnvlakte en de Vogesen.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q