Home
Dag 2 : Burchten langs de Semoisvolgendeterugvorige
Trips per regio
Trips per thema
Herbeumont : kasteelruïne 3 km
Herbeumont
kerk Herbeumont
www.herbeumont-tourisme.be
Herbeumont heeft vele troeven: een kasteelruïne, een viaduct en een prachtige natuur. Wij verkennen de kasteelruïne, van waaruit we een mooi panorama hebben op het stadje en de Semois. Daarna volgen we links een dalend bospad dat uitmondt op een dwarsweg. In de diepte de Semois en de overkant de Tombeau du Chevalier. Het straatje volgen we naar links en passeren een oude wasplaats en de St. Rochuskapel.
Muno : Roche à l'Appel 2,5 km
Muno
wandelparking bij Roche à l'Appel
We volgen het riviertje ruisseau des roches stroomopwaarts tot bij een charmant boogbrugje van puddingsteen. Het brengt ons bij een picknickplaats en aan de voet van de Roche à l'Appel. Een steil pad leidt naar de top van deze enorme rotskam. Het pad loopt over de rotskam en verandert verder in een dalend bospad. We komen uit bij een groeve en passeren ook nog een barbecuehut.
Bouillon : stadswandeling 2 km
Bouillon
jeugdherberg
www.info-bouillon.be
Bouillon met zijn imposant kasteel is absoluut de parel van de Semois. Vanuit de jeugdherberg leidt een dalend bospad en trappen recht naar het centrum van Bouillon. Eerst maken we kennis met de geschiedenis van de kruistochten in de Archeoscope. Daarna steken we de Semois over en klimmen naar het kasteel voor een boeiend bezoek met roofvogelshow.
volgendeterugvorige Wandeltrips 2019 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Quartier