Home
Dag 1 : Vallei van de Aisnevolgende
Trips per regio
Trips per thema
Dochamps : wandeling blauw kruis + parc Chlorophylle (13,6 km + 2,5 km)
Dochamps Dochamps
Le Chasseur du Ciel www.parcchlorophylle.be
Vanuit onze verblijfplaats genieten we van een prachtige zonsopgang boven het dorpje Dochamps. Het kriebelt meteen om het lieflijk oord en de groene heuvels eromheen te ontdekken. Met een wandelkaart erbij, maken we de wandeling in tegenwijzerzin. We dalen af en passeren in het centrum een oude, overdekte wasplaats. Via rue de la Gare komen we bij een picknickplaats naast de spoorlijn van de toeristische tram door de Aisne vallei. Een onverhard pad brengt ons over het beekje l' Alu en langs enkele vijvers. Na een bospad, krijgen we mooie doorkijkjes en een terugblik op ons vertrekpunt.
Lamormenil Dochamps We passeren een camping en duiken voor een tijdje het bos in. Wanneer we de bosrand bereiken, krijgen we rechts zicht op de weilanden bij Lamorménil. Links van ons horen we watergekletter en een korte, steile afdaling brengt ons bij de Forge-a-la-plez. We dwarsen we de spoorlijn, na eerst een pauze bij de voormalige halte. De l'Alu, die hier in de Aisne uitmondt, steken we over en nemen de straat naar links.
Dochamps Forge de la Plez Voorbij een brug slaan we rechts een veldweg in. Enkele koeien begroeten ons, we springen over een beekje en volgen een bospad, waar geen eind aan lijkt te komen. Na een paar kilometer bemerken we een pad door de boomkruinen: we zijn vlakbij parc Chlorophylle. Na er onderdoor en er langs te zijn gelopen, moeten we het natuurlijk ook van binnenuit en bovenop gezien hebben. De avontuurlijke en tevens leerrijke parcours door het park kunnen jong en oud altijd bekoren. Na de drukte bij Chlorophylle stappen we de laatste paar kilometer langs een breed en rustig bospad.
Dochamps
Montleban : blotevoetenpad (3 km)
Montleban Montleban
Ferme de la Planche www.sentierpiedsnus.be
In Montleban proberen we het blotevoetenpad uit bij Ferme de la Planche. Wat een verschil met onze eerste kennismaking in 2013! Het pad is nog avontuurlijker, gevarieerder en veel langer geworden. Er zijn trouwens 3 niveaus: wij kiezen uiteraard voor de meest uitdagende trajecten. De voortdurende afwisseling aan materialen, modderstroken en waterstromen zorgen voor een all-round voetmassage. Het belevingsvolle parcours loopt tevens door een prachtig Ardens landschap. Een aanrader! Nagenieten doen we met een streekbiertje.
Montleban Montleban
volgende Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be