Home
Dag 2 : Vallei van de Ourthevolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Dochamps : Gr 14 naar La Roche + terug via col de Haussire (24 km)
Cielle Cielle
le Chasseur du Ciel
Wederom een schitterende zonsopkomst stuwt ons om vroeg de tekens van de GR14 te volgen. Ze leiden ons door de uitgestrekte bossen van La Roche. Een hazelworm slingert over het pad, een everzwijn spurt knorrend weg en een eekhoorn klimt de boom in. Wat een ontmoetingen onderweg! Na een 6-tal kilometer bereiken we de eerste huizen van Cielle en krijgen onze bestemming in het vizier. We passeren het kerkje en dalen af tot bij de Ravel. Die volgen we naar links tot over de Ourthe.
Cielle Cielle Ter hoogte van de camping loopt het GR-pad steil het bos in. Daarna banen we ons een weg door metershoge braamstruiken en netels. 500 meter verder staan ons armen en benen vol schrammen en doornen. Gelukkig arriveren we in La Roche waar we langs de Ourthe een rustbank vinden om te bekomen. We kopen ons iets lekkers op de Place de Bronze en steken de Ourthe over. Via de rue Quoilin verlaten we de stad en klimmen stevig tot bij de kapel Sint-Margriet, gebouwd tegen de rotsen aan. Achter de kapel voert een leisteen pad ons tot bij de Belvedere.
La Roche Iets verderop, bij de ingang van natuurreservaat Deister, is het uitzicht nog grandiozer. We duiken het bos en volgen het pad tot bij het Wildpark. Deze asfaltweg voert ons tot bij een idyllische picknickplek Diable Chateau. Even uitrusten voor we de Col de Haussire -weliswaar tevoet- beklimmen.
Samree La Roche Een paar fietsduo's steken ons puffend voorbij, op deze helling van 1e categorie. Op de top volgen we de lokale wandeling nr. 5 die nog verder stijgt. Helemaal boven verlaten we het bos en krijgen meer en mooier uitzicht. De veldweg vervolgt door weilanden en mondt uit in Samrée. Een rustplekje bij een fonteintje doet ons weer op krachten komen. Na het oversteken van de hoofdweg gaat het opnieuw via een veldweg boswaarts. Eens het woud in, volgt een fraai bospad tot we weer de GR bereiken en wat later ook onze verblijfplaats.
Dochamps Samree
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q