Home
Dag 1 : Heenrit via Land van Herve naar de Oostkantonsvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Aubel : korte Natagorawandeling + centrum 4 km
Aubel
treintje Aubel in Rue de la Station
In Aubel volgen we de Ravel lijn 38 richting Herve. Bij een kruispuntje nemen we links het stijgende straatje. Al vlug genieten we van heerlijke panorama's, typisch voor het land van Herve: koeien tussen bloeiende hoogstambomen in een glooiend landschap. We passeren een fruitbedrijf en bij het vertrekpunt bevindt zich de bekende siroopfabriek. Terug bij het treintje volgen we nog even de Ravel tot voor een brug. Hier links het asfaltpaadje dat naar het centrum leidt. Voor de sporthal rechts tot een speelpleintje. Links naar de hoofdweg en via deze terug naar het vertrekpunt. Aubel
Eupen : Foxy leerpad 2,5 km
Eupen
parking stuwmeer
Nabij Eupen verkennen we het Hertogenwald via het Foxy natuurleerpad. Het pad loopt vanaf de parking bij het stuwmeer van de Vesder tot bij de Diepenbach. Dit beekje volgen we een stukje stroomafwaarts en klimmen dan weer geleidelijk terug naar het vertrekpunt.
Mont-Rigi : leerpad Fagne de Polleur 5 km
Mont Rigi
kruispunt Mont Rigi
Tussen de Baraque Michel en de Botrange ligt de Mont Rigi (676 m). Hier ligt het prachtige veengebied van de Polleur. Er is een comfortabel leerpad aangelegd met plankenpaadjes. De lus zelf is 2,5 km, maar wij namen er ook het avontuurlijke, steile pad langs het beekje de Polleur bij. Mont Rigi
Ovifat : tubing
Ovifat
skipiste Ovifat
www.devalkart.be
Ook in de zomer zijn er activiteiten op de skipiste van Ovifat. In een gocart, step of band kun je de helling afglijden. Wij kozen voor het laatste, de tubing.


Sankt-Vith
jeugdherberg
Door het stadspark is het 10 minuutjes stappen naar het centrum. Bij de toeristische halen we de sleutel om de Bucheltoren te beklimmen.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q