Home
Dag 2 : Vielsalm en Gouvyvolgendeterugvorige
Trips per regio
Trips per thema
Vielsalm : Jardin Sauvage 2,5 km
So Bechefa
bosparking So Bechefa
In het Grand Bois bij Vielsalm kun je mooie wandelingen maken. Allen vertrekken vanaf de picknickplek So Bechefa. Wij kozen voor een wandeling door de Wilde Tuin, een stukje bos dat ongemoeid wordt gelaten. Gelukkig zijn de paden door deze wildernis goed aangegeven.
Vielsalm : wandeling les Doyards 2 km
toerismebureau Vielsalm www.vielsalm-gouvy.org
Vielsalm In Vielsalm bezoeken we eerst het Maison du Salm. We maken er kennis met de geschiedenis van de streek, de lei-en slijpstenen en de heksen. Daarna dalen we af naar het meer en maken een rondwandeling.
Salmchateau : kasteelruïne 1 km
Salmchateau
kerk Salmchateau.
We kiezen het straatje langs de kerk van Salmchateau. Dan links en vervolgens rechts, voorbij een kiosk, nemen we het steile paadje. De weg volgen we naar rechts, klimmend tot bij de oude kasteelpoort. Terug afdalen en na het steile paadje, nemen we links tot een brugje over de Salm.
Montleban : blotevoetenpad 2 km
Montleban
Ferme de la Planche
www.fermedelaplanche.net
In Montleban bevindt zich het eerste blotevoetenpad van Wallonie. Het traject van ruim 2 km is een bonte afwisseling van rotsen, houtblokken, balken, zand, water, modder e.a. Een bijzonder avontuurlijk parcours in een mooie omgeving.
Baclain : leerpad Massotais 1 km
Baclain
parking langs N812, bij bos
www.massotais.eu
In Baclain vind je het leerpad van Massotais, een mythisch wezentje. Het korte pad kronkelt doorheen een bosje met beekjes.
volgendeterugvorige Wandeltrips 2019 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Quartier