Home
Dag 2 : Oostkantonsvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Recht : schieferstollen
Recht Recht
bezoekersparking www.schieferstollen-recht.be
In Recht melden we ons voor een bezoek aan de Blauwsteenmijn en starten met een filmpje. Gedurende eeuwen stond Recht bekend voor zijn blauwe leisteen. Kruisen, drinkbakken, deurposten, vloeren, communiebanken en veel meer werden eruit vervaardigd. De steenhouwers kwamen zelfs vanuit Tirol. Het werk was arbeidsintensief en voor dakleien bleek de steen niet geschikt. Begin 20e eeuw sloot de mijn. Een eeuw later restaureerde een groepje vrijwilligers de deels ingestorte mijngangen en maakte er een boeiend museum van. De audio-tour is viertalig en doe je op eigen tempo; een aanrader!
Bellevaux : plezierwandeling 9 km (blauwe rechthoek)
Bellevaux Bellevaux
parking tegenover kerk www.ostbelgien.eu
Bellevaux ligt prachtig ingebed tussen de groene valleien van Amblève en Warche. Het is meteen klimmen en al snel volop genieten van heerlijke uitzichten. We blijven op hoogte tot bij de Rots van Falize: een fantastisch uitzicht, met in de diepte de Warche. Een steile afdaling door bos voert ons tot bij de rivier, die hier fraai door de weilanden slingert. Na een avontuurlijk op-en-neergaand bospad, volgt een veldweg door het weidse, groene Warchedal. Prachtig! Bij een brug steken we het water over en staan even later bij de monding in de Amblève. Hier stappen we zo'n 700 meter naar rechts, waar we de Rots van Warche vinden. Aan de voet ervan vloeit de Amblève. Vanaf de samenvloeiing volgen we een autoluwe straat en passeren de Brouwerij van Bellevaux. Enkele honderden meters verder staan we weer bij ons vertrekpunt.
Bellevaux Bellevaux
Schönberg : plezierwandeling 8,9 km (KNP 1-6-29-26-62-51-6-1)
Schönberg Schönberg
parking tegenover kerk www.ostbelgien.eu
Schönberg ligt in het dal van de Our en is omgeven door beboste valleitjes. Langs die van de Kleinweberbach klimmen we weg uit het dal. In het begin passeren we nog een vervallen camping en enkele verlaten gebouwen, maar daarna rest enkel nog de pure natuur. De naam 'Vlindervalleiwandeling' is niet gestolen: boven de rijkelijk aanwezige flora fladderen tientallen vlinders. In tegenstelling tot de vorige wandeling, zijn we hier de enige tweevoeters, en overheerst de stilte. Zalig! Uiteindelijk steken we het beekje over en stappen naar het dal van de Grossweberbach. We passeren een vijver en verderop een picknickbank met infobord. De weg kronkelt nog even door weilanden en voert ons tot slot door het natuurreservaat van de Grossweberbach. Flora en fauna zijn een lust voor alle zintuigen: we staan oog in oog met een ree en eekhoorntjes kruisen ons pad.
Schönberg Schönberg
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q