Home
Dag 2 : Vallei v/h Levende Watervolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Dourbes : Roche a Lomme 2 km
Dourbes
nabij brug over Eau Blanche
Nabij Dourbes, aan de voet van de Roche a Lomme vloeien de Eau Blanche en de Eau Noire samen en vormen de Viroin. De streek van de Viroin heet ook nog de Calestienne. Het is een smalle, langgerekte kalksteenrug. Op de steile rotsige randen van dit plateau gedijen kalkgraslanden, met een microklimaat en een unieke fauna en flora. Wij beklimmen de Roche a Lomme, een opvallende rots met kruis.
Petigny : Neptunusgrotten
parking grot www.grottesdeneptune.be
In Petigny bezoeken we de Neptunusgrotten, waar een zij-arm van de Eau Noire onder de grond verdwijnt. Tijdens een boottocht in de grot zien we hoe het water op verschillende plaatsen naar beneden stort. Na een 3 km lang parcours en 48 uur komt het water in Nismes terug te voorschijn.
Nismes : Fondry des Chiens
Nismes
parking Fondry des Chiens
De abannets van Fondry des Chiens zijn zondermeer een natuurpareltje. We maken een wijde boog rond de rotspieken en dalen zo af in het ravijn. Terug boven volgen we een stukje de rode markering. Een steile afdaling brengt ons door een grasland naar een bos. Uiteindelijk bereiken we de Roche Trouee. We keren dezelfde weg terug naar de parking.
Nismes
Nismes
kerk Nismes
Nismes is een gezellig stadje aan de Eau Noire. We wandelen eerst door het recent aangelegde waterpark. Jammer genoeg was er geen water om de waterspeeltuigen te bedienen. Vervolgens verkennen we het Jardins d'O met een elektrisch bootje. Terug bij het toerismebureau, slenteren we nog even langs de marktkraampjes naar de rots waar een vertakking van de Eau Noire terug tevoorschijn piept.
Treignes : Romeinse villa
Treignes Door het aangename klimaat vind je in deze streek heel wat restanten van vroege bewoning. In Treignes snuiven we die op bij de fundamenten van de Romeinse villa Les Bruyeres.
Treignes : museum
Treignes
centrum Treignes
Het dorp Treignes is tevens de locatie voor de belevenissen van Toine, een figuur uit de boeken van Arthur Masson. Stof genoeg om er een museum rond te bouwen. En wat voor een: een spektakelparcours met 11 scenes laat je op een leuke manier kennis maken met het leven in deze streek in de eerste helft van de 20e eeuw. Bijzonder origineel!
Vierves-sur-Viroin
kerkhof Vierves-sur-Viroin
Vierves We laten ons leiden door de wegwijzer naar het oorlogsmonument. Na een stukje klimwerk bereiken we een gedenkzuil met 2 kanonnen en een prachtig panorama op Vierves-sur-Viroin. Dit is een stukje van de wandeling 'Les hauts', aangeduid met groene pijltjes (3,5 km), die ook de rode centrumwandeling omvat.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q