Home
Dag 4 : Terugrit door de Vallei v/h Levende Watervolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Walcourt : vestingwandeling groen-wit 3 km
Walcourt Walcourt
marktplein Walcourt www.walcourt.be
Walcourt is een pittoresk vestingstadje in de vallei van de Eau d'Heure. Bij de basiliek gaan we rechts en dalen af in de Rue du Grand Tour. Bij huisnr. 51 dalen we het smalle steegje af tot bij de Pont des vintailles. We volgen het graspad en nemen verderop de trappen rechts richting centrum. Opnieuw afdalen en een dwarsweg schuin rechts oversteken. We doorkruisen het stadsparkje en passeren het gasthuis St. Nicolas. We steken de Eau d'Yves over en nemen 2 keer rechts. Verderop passeren we Les Quairelles, een oude wasplaats. Opnieuw 2 keer rechts en bij een voormalige watermolen, nemen we het steile steegje links. Bij de basiliek dalen we meteen rechts nog even af en bij een bocht stappen we links het pittoreske trappensteegje Frere Hugo in.
Marcinelle : terrilwandeling 2,5 km
Bois du Cazier Bois du Cazier
Bois du Cazier in Marcinelle
www.leboisducazier.be
De oude mijnsite Bois du Cazier is in eerste instantie een herdenkingsplaats voor de 262 slachtoffers van de mijnramp in Marcinelle. Je krijgt er een idee van de sfeer die er voor, op en na 8 augustus 1956 heerste.
Daarnaast huisvesten de vroegere mijngebouwen ook 2 boeiende musea. Het industriemuseum stelt een prachtige collectie oude machines tentoon en vertelt de evolutie van de Waalse industrie. In het glasmuseum zijn er demonstraties glasblazen en mochten de kinderen graveren in glas.
Vanuit de site wandelen we naar de voet van terril 2. Via de herdenkingsdreef bereiken we een loopbrug. Aan de overkant is het flink klimmen tot aan de top van terril 3. Van hieraf overzien we de wijde omgeving van Charleroi.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q