Home
Dag 1 : Namenvolgende
Trips per regio
Trips per thema
Namen : stadswandeling + citadel 3 km
Namen Namen
langs de Samber, aan de voet van de citadel www.namurtourisme.be
Vanop de Pont du Musee stappen we het centrum van Namen binnen en komen op de Place d'Armes, gedomineerd door het beursgebouw. Links ervan passeren we het beeld van Djoseph en Franswes, en stappen onder een poort door naar het belfort. Enkele passen verder vinden we het theater, momenteel in de steigers. We nemen links tot aan de Rue de l'Ange. Op het gelijknamige plein slaan we rechts de Rue de la Croix in en passeren de kerk Saint-Loup. Het barokke interieur is enkel van achter glas te bezichtigen of tijdens rondleidingen. Na het koninklijk atheneum en het provinciegebouw komen we bij de Sint-Albanuskathedraal. De grijsachtige buitenkant contrasteert nogal met het prachtig gerestaureerde, witte binneninterieur. Via de Rue Joseph Saintraint stappen we richting Samber en passeren nog enkele antieke gebouwen, waaronder het Musee des Arts. Sinds mei 2021 voert een fonkelnieuwe kabelbaan tot bovenop de citadel. Zeker de moeite om de citadel en de stad vanuit de lucht te zien!
Namen Namen Vanaf de esplanade dalen we de majesteuse citadel af en bereiken al snel het bezoekerscentrum op de Terra Nova, een latere uitbreiding van het fort met kilometers ondergrondse gangen en kazematten. In het bezoekerscentrum vernemen we alles over het ontstaan en de geschiedenis van Namen, aan de hand van foto's, voorwerpen, maquettes en verhalen. Via trappen dalen we verder tot bij een brug met erachter een tunnel: de Mediane, een ondergronds fort. Nog verder de rode route naar beneden volgend, komen we uit bij parfumerie Guy Delforge. De Route Merveilleuse leidt ons langs meerdere uitkijkpunten naar het gravenkasteel. Hier volgen we de trappen tot bij het kunstwerk Searching for Utopia van Jan Fabre, uitkijkend op de samenvloeiing van Samber en Maas. Nog enkele tientallen treden lager staan we aan de voet van deze gigantische, militaire versterking, en ook bij ons vertrekpunt.
Namen : Maaswandeling + boottocht 3 km
Namen Namen
jeugdherberg
Na een verkenning te voet en in de lucht mag een boottocht niet ontbreken. Vanaf onze verblijfplaats volgen we het jaagpad stroomafwaarts. Voorbij de pont de Jambes -waar we onderdoor lopen- schepen we in voor een cruise op de Samber en Maas. Na de aangename tocht op beide rivieren, telkens tot de eerstvolgende sluis, wandelen we terug langs de andere Maasoever. Daartoe steken we de hypermoderne fiets- en wandelbrug l'Enjambée over en passeren de plezierhaven. Via de stuw en sluis kruisen we de Maas een tweede keer.
Namen Namen
volgende Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be