Home
Dag 2 : Brabants Haspengouwvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Racour : wandeling naar Hélécine (12 km)
Helecine Racour
station Racour chateaudhelecine.be
We volgen de rue de la Station en stappen door het centrum van Racour naar de Rue de Neerheylissem. Deze veldweg voert ons over de provinciegrens naar Waals-Brabant. Bij een dwarsweg, volgen we de onverharde weg rechtdoor. Op het einde wordt deze Chemin du Diable een holle weg, die afdaalt naar de vallei van de Kleine Gete. Hier volgen we de GR en duiken het bos in. Verscholen achter de struiken kabbelt de Kleine Gete naast ons. Bij een open plek steken we het water over via een houten ophaalbrug en belanden in het provinciaal domein van Hélécine.
Helecine Helecine Het kasteelpark telt enkele vijvers, waar hengelaars welkom zijn, een kleine kinderboerderij, een minigolf en speelplein met cafetaria. De uitdagende minigolf ligt ingebed in een prachtige bloementuin. Na een spelletje, stillen we onze honger en dorst op het gezellige terras. Langs het neoclassicistich kasteel uit de 18e eeuw verlaten we het park. We volgen de hoofdweg richting Linsmeau en passeren aan onze linkerkant het museum Armand Pellegrin.
Helecine Helecine In de bocht steken we over en nemen het eerste straatje links, de rue Haute Pierrée, dat op het einde overgaat in een graspad tussen de akkers. We bereiken Linsmeau, waar veel huizen deels of volledig opgetrokken zijn in de typische, witte Gobertangesteen van de streek. Op een driehoekig pleintje prijkt de kapel O.L.Vrouw la Colombe, geflankeerd door een eik en linde. We stappen richting Racour, passeren nog de kapel O.L.Vrouw van Lourdes en steken de steenweg over. Via de rue de Tirlemont bereiken we het centrum van Racour en nemen de rue de la Station naar onze verblijfplaats.
Racour Linsmeau
Racour : fietsen Waasmont - Landen 13 km (22-80-81-82-19)
Landen Landen
station Racour
's Avonds verleidt het zonnetje ons nog tot een korte fietstocht via Waasmont naar Landen. Handig dat gasten van station Racour fietsen ter beschikking hebben! We fietsen naar Waasmont en volgen de ravel L127 even tot onder de E40 door en zien dat de bouw van Plopsaqua goed opschiet. Binnenkort een extra reden om naar deze mooie regio te komen! We fietsen terug richting Landen en passeren het station van Landen en de watertoren. Nog even op de ravel L147 en we zijn zo weer bij onze verblijfplaats.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q