Home
Dag 1 : Heenrit door de Getevalleivolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Zoutleeuw : rondwandeling Het Vinne 5 km
Vinne
parking het Vinne www.vlaamsbrabant.be
We wandelen rond het Vinne, het grootste natuurlijke meer in Vlaanderen, dat in augustus 2019 werd leeggepompt. Graafmachines schrapen er het organisch materiaal van de bodem, dat aanleiding gaf tot algengroei en zuurstoftekort. Een desolate aanblik, in vergelijking met de toestand voor de werken. Hopelijk binnen een paar jaar kan je weer over het water lopen en talrijke vogelsoorten horen en zien.
Halle-Booienhoven : Sint-Odolphuskapel en Klokhuis
Halle-Booienhoven
parking bij kerk
Na een kijkje in de Sint-Odolphuskerk van Halle-Booienhoven, volgen we het wandelpaadje langs de Odolphusbeek. Een paar honderd meter verder bereiken we de Sint-Odolphuskapel en het kunstwerk Het Klokhuis. De kapel werd pas gerestaureerd en het duo vormt een idyllische plekje op het wandel- en fietsnetwerk.
Landen : blotevoetenpad Sinte-Gitter 1,5 km
Sinte-Gitter Sinte-Gitter
Sinte-Gittersplein
Bij hoeve Sinte-Gitter wagen we ons op blote voeten langs de archeologische site Sinte-Gitter. We passeren geitjes, pluimvee en pony's, en stappen over de Hunsberg, een middeleeuwse motte. We testen ons evenwicht op reusachtige boomstammen. Voorbij een brug, gaat het over stenen en door het water van de Sint-Gertrudisbron. Een afwisselend parcours voert ons tot slot over de tombe van Pepijn en voorbij de archeologische site. Een aanrader!
Racour : station Racour
Waasmont
station Racour
We logeren in de gezellige en comfortabele vakantiewoning van station Racour. Als afsluiter van de dag gaan we op ontdekking op de platte tombe van Waasmont. Deze ovale 15 meter hoge heuvel uit de 2e eeuw diende als militaire observatiepost of kampplaats. Je hebt er een schitterend uitzicht op de omgeving. De ontelbare holen en gaten in de bodem verraden de aanwezigheid van een heuse konijnenkolonie in de tombe.
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be