Home
Dag 1 : Heenrit via de Hoge Venen naar de Vulkaaneifelvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Botrange : panorama
Botrange
parking Botrange
De Botrange is met zijn 694 m het hoogste punt van België. Op de butte Baltia sta je zelfs precies 700m boven de zeespiegel, al is daarboven weinig te zien. Daarentegen, aan de overkant van de weg, zo'n honderd meter verder, heb je een prachtig panorama op het Fagne Walonne, het grootste veengebied van België. Hier ontspringen o.a. de Rur en de Hill.
Bütgenbach : wandeling 2,5 km
Butgenbach
kerk Bütgenbach
www.butgenbach.info
Achter de kerk volgen we de Burgstrasse en weldra krijgen we een glimp van het meer van Bütgenbach te zien. Net voor de brug slaan we rechtsaf en volgen de rondweg tot bij het voormalige station. We steken de spoorweg over en nemen de stijgende weg naar het centrum.
Kronenburg : wandeling 3 km
kronenburgersee Kronenburg
parking bij meer www.dahlem.de
We volgen de pijl naar de Kronenburgersee en na wat klimmen bereiken we de stuwdam. Via de houten brug steken we de weg over en na wat trappen komen we uit op een straat die we rechts inslaan. Waar deze op een andere straat uitkomt, nemen we links. We blijven stijgen tot bij een grote paddestoel met wat verder een houten brugje, dat ons langs een weide aflsuiting steil naar het dorpje brengt. Door een poort komen we in het middeleeuwse Kronenburg. Een bijzonder fraai en gezellig dorpje, met zijn witgekalkte vakwerkhuisjes en nauwe steegjes. Middenin dit moois prijkt ook nog eens een burchtruïne, van waaruit je een prachtig zicht hebt op de omgeving. Via een andere poort met trappen keren we terug naar de hoofdweg en de parking.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q