Home
Dag 2 : Langs Kyll en Moezelvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Kordel : wandeling nr.4 Butzerbachtal 4,5 km
Butzerbachtal Butzerbachtal Putzlocher Ruine Ramstein
wandelparking Burg Ramstein
Het pad door het Butzerbachtal is echt wel een avonturenparcours. Je steekt het riviertje meermaals over via bruggen of stapstenen. Op veel plaatsen zijn mooie watervalletjes en ook de rotsformaties in het dal zijn fascinerend. Na de dubbele hangbrug verlaten we via trappen het dal. We bereiken een bredere weg en volgen de aanduiding Putzlocher. Bij een open plaats in het bos komen we bij de Putzlocher. Deze oude kopermijn dateert uit de Romeinse tijd en onder begeleiding van een gids kun je in de tunnel afdalen. We dalen verder af tot bij enkele hotels. Achter het verste hotel leiden trappen naar de ruïne Ramstein. Vanuit het dal gezien oogt deze prachtig in de omgeving, maar eigenlijk is ze slechts een kamer groot. Via de asfaltweg dalen we af naar de parking.
Mehring : Romeinse villa
Mehring
parking bij villa
www.mehring.de
De villa rustica in Mehring is deels gerestaureerd en vrij toegankelijk. In de Romeinse tijd moet het een aardig optrekje zijn geweest met verschillende kamers en baden.
Bernkastel-Kues
Bernkastel
parking bij Moezelbrug
www.bernkastel.de
Samen met Cochem is Bernkastel het drukst bezochte wijnstadje langs de Moezel. Zijn pittoreske marktpleintje en zijn steegjes met de prachtige vakwerkhuizen zijn natuurlijk wel de moeite waard om te zien.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q