Home
Dag 3 : Oosteifel en Moezelvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Maria Martental : wandeling 1,5 km
Waterval Endertbach Maria Martental
parking nabij klooster
Het bedevaartsoord Maria Martental is bijzonder rustig gelegen in een groen dal. De kerk bestaat uit een oud en modern gedeelte met fraaie glasramen. Het buitenpleintje is ingericht voor openluchtmissen. Achter de kerk nemen we het pad naar de waterval, tevens een kruisweg. Het pad volgt een beekje stroomafwaarts tot de monding in de Endertbach. Deze wilde rivier vormt hier een prachtige waterval. Via hetzelfde pad terug tot waar de kruisweg het beekje oversteekt en steil omhoog gaat. Nog eventjes de asfaltweg volgen tot bij de parking.
Mayen : Genovevaburg
Mayen
parking nabij Genovevaburg
www.mayen.de
Mayen is het centrum van de vulkaaneifel en van de steengroeves. We bezoeken er het Deutsche Schieferbergwerk in de kelders van de Genovevaburg. Met helm en jas aan, kom je er alles te weten van leisteen ontginning tot verwerking. Op de bovenste verdiepingen is er het Eifelmuseum en vanaf de Golotoren heb je een prachtig panorama over Mayen en omgeving.
Cochem
Cochem
Moezelpromenade
www.cochem.de
Het pittoreske wijnstadje Cochem verkennen we per treintje. De nauwe steegjes met vakwerkhuizen en de burcht van Cochem lokken vele toeristen.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q