Home
Dag 2 : Bronnendriehoek Noordeifelvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Marmagen : landschapspad 1 km
Marmagen
Eifelhohenklinik
www.eifelhoehen-klinik.de
Bij de kliniek in Marmagen volgen we het landschapspad langs o.a. een kruidentuin, vijver en Romeinse grenspaal. Hoogtepunt is de uitkijktoren met zicht op het klooster Steinfeld en Marmagen.
Eiserfey : Kakushöhle 0,6 km
Kakushol
parking Kakushöhle
We volgen de rondgang door en boven op de Kakushöhle. Deze grote grot werd reeds bewoond door de Neanderthalers. Er zijn ook vondsten uit de Keltische en Romeinse periode. De grot is vrij toegankelijk en idyllisch gelegen in het groen.
Blankenheim : stadswandeling 1,5 km
Blankenheim
parking bij meertje
www.blankenheim-ahr.de
In Blankenheim volgen we de Ahrstrasse tot de Georgstor. Terugkeren via de Hirtenturm, met een bezoekje aan de kerk. Afdalen naar het centrum, tot bij de bron van de Ahr, verscholen in de kelder van een oud vakwerkhuisje. In een ander vakwerkhuis bezoeken we het museum van oude ambachten. Tot slot maken we nog een ommetje rond de stadsvijver.
Uxheim : wandeling waterval 2 km
Uxheim
parking naar waterval
We volgen de aangeduide richting en bij een tweesprong nemen we het linkse paadje omhoog, onder een brug door. Bij het horen van watergekletter dalen we steil af tot bij de Uxheim Wasserfall. Dit natuurfenomeen is niet groot, maar wel bijzonder mooi. De holen met overhangende mossen geven het een romantisch karakter. Voor de terugweg volgen we het bospad langs het kabbelend beekje.
Hillesheim
Hillesheim
Bolsdorfer Talchen
www.hillesheim.de
Het historische centrum van Hillesheim werd eind vorige eeuw grotendeels gerestaureerd, evenals de 13e eeuwse stadsmuur, die je kunt bewandelen. In het Bolsdorfer Talchen is ook nog een bootvoetpad van anderhalve km lang, maar de tijd ontbrak om het uit te proberen.
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be