Home
Dag 3 : Duits-Luxemburgs natuurparkvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Ernzen : Felsenweiher
Irrel
parking bij sportplaats
De Felsenweiher is een vijvertje uitgehouwen in de rotsen. Het was oorspronkelijk aangelegd als visvijver als voedselreserve voor moeilijke tijden. Nu zwemmen er nog vissen in, maar is het voornamelijk een bezienswaardig fenomeen.
Ernzen : korte rondwandeling Teufelschlucht 2,5 km
parking bij bezoekerscentrum www.irrel.de
Teufelschlucht Teufelschlucht Teufelschlucht Vanaf de parking is het nog enkele honderden meters stappen tot bij het bezoekerscentrum. Vandaar de bosweg naar rechts, over zo'n 500m. Hier begint de klovenvallei. Meteen moeten we doorheen een donkere, kille, diepe rotskloof. Eens erdoor daalt en stijgt het pad voortdurend doorheen en langs de rotsen. Een spectaculair parcours doorheen een adembenemend stukje natuur! Na een korte rotstunnel op het eind, komen we op een bospad dat we naar links volgen. Een paar honderd meter verder bereiken we weer het bezoekerscentrum.
Irrel : Irreler waterval 1 km
Irrel
wandelparking nabij Irreler waterval
We volgen een eindje het voet- en fietspad langs de Prüm tot bij de houten brug over deze rivier. Hier bevinden zich de Irreler Wasserfälle. Geen echte waterval, maar de benaming komt van een lawine van rotsen die hier in het water gevallen is.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q