Home
Dag 4 : Terugrit via Dreiborner hoogvlaktevolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Vogelsang : rondwandeling 2 km
Vogelsang
grote parking Vogelsang
www.vogelsang-ip.de
In 1934 werd begonnen met de bouw van dit immense scholencomplex. Tijdens WO2 gebruikt voor legerdoeleinden en erna bezet door US troepen. Vanaf 1946 de troepenoefenplaats voor het Brits leger en van 1950 tot 2006 in gebruik door het Belgisch leger. Nu wordt het omgebouwd tot uitvalsbasis van het natuurpark. Je hebt er een prachtig uitzicht op de Urftsee.
Vogelsang : koets- en wandeltocht Wollseifen 3 km
Wollseifen Wollseifen
grote parking Vogelsang
Aan boord van een huifkar rijden we naar Wollseifen. Sinds de verdrijving van de inwoners in 1946, werd dit dorpje haast volledig verwoest door de vele schietoefeningen van het Britse en Belgische leger. Nu resten er nog de ruines van het kerkje en schooltje. Van hieruit keren we langs een andere weg te voet terug naar Vogelsang. Over de schitterende Dreiborner hoogvlakte dalen we gestaag naar een bebost valleitje. Eens het riviertje over, is het klimmen geblazen tot helemaal bovenop Vogelsang. Prachtige wandeling!
Dreiborn : Hertenuitkijkplatform
parking uitkijkplatform
Dreiborn In Dreiborn nemen we een kijkje op het hertenuitkijkplatform. Met een verrekijker is er eentje te spotten, maar vooral het weidse uitzicht is adembenemend. De hoogvlakte kleurt prachtig geel door de bloeiende brem, ook eifelgoud genoemd.
Rohren : zomerrodelbaan
In Rohren maken we nog enkele ritjes op de rodelbaan. Meer info op www.sommerbobbahn.de.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q