Home
Dag 3 : Nationalpark Rurseevolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Gemünd : Nationalpark Tor + Ijzerwandeling 4 km
Gemund Gemund
kurhaus Gemünd
Het kuuroord Gemünd ligt lieflijk geborgen in het dal van de Urft. We volgen het riviertje stroomopwaarts en leren er hoe hier vroeger ijzererts werd gewonnen en bewerkt. Eens de Urft over, volgen we het zijdal van de Olef. Ne een kerkje en een rotonde duiken we het groen in. Dit heerlijke pad langs het water volgen we tot de kruising met een straat. We nemen hetzelfde pad terug langs de Olef en eens de brug over, slenteren we door de winkelstraat naar het kuurpark. Afsluiten doen we met een bezoekje aan het Nationalpark Tor.
Kermeter : Wilder Kermeter 5 km
Kermeter
parking Kermeter
In het hartje van het natuurpark maken we een gemakkelijke rondwandeling door het Kermeter woud naar het uitzichtpunt Hirschley: een heerlijke blik op de Rursee. De vele banken langs het pad nodigen uit te genieten van de prachtige natuur en het gezang van de vogels.
Heimbach : stadswandeling 2 km
Heimbach Heimbach
grote parking aan de Rur
In Heimbach snuiven we de geheimen van het woud op in het Nationalpark Tor. Vervolgens ontdekken we alles over water in het Wasser Info Zentrum Eifel. Een aanrader! Doorheen de hoofdstraat stappen we naar de burcht Hengebach. Na een kijkje op het binnenplein, nemen we de trappen naar de oever van de Rur. We passeren een speelplein en steken het brugje over. Een ommetje door het kuurpark is weinig interessant, maar je hebt wel een prachtig zicht op de burcht. Over het stenen brugje en langs de Rur keren we terug naar de parking.
Rurberg : dorpswandeling 4 km
Rurberg Rurberg
jeugdherberg
Achter de jeugdherberg loopt een sterk dalend bospad tot bij de L128. Prachtig zicht op de Rursee en Vogelsang. De afslag Rurberg nemen en dan rechts. Het traject daalt tot bijna beneden en stijgt dan weer tot bij het kerkje van Rurberg. Regelmatig passeren we vakwerkhuisjes. Tot slot hetzelfde steile pad naar de verblijfplaats, maar dan klimmen.
volgendevorige Wandeltrips 2021 | Contact : wandeltrips@telenet.be | Inhoud en webdesign : Els Q