Home
Dag 2 : Burchten en dalen in de Vulkaaneifelvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Manderscheid : Manderscheider Burgenstieg 6 km
Manderscheid Manderscheid
parking burgenblick www.eifelsteig.de
We starten door het centrum van Manderscheid, maar dalen al vlug af tot bij een wandelpad. Voor de rest van de wandeling zullen we over bospaden lopen in een prachtige natuur. Na enkele zichten op de 2 burchten, komen we bij een splitsing. We dalen af naar een brug over de Lieser en klimmen er weer uit via een zijdal. Een onopvallend paadje rechts leidt ons tot bij de Wolfshut. Een afwisseling van brede bospaden en kronkelwegjes tussen de bomen brengt ons bij de Belvedere. Een subliem uitzicht over Manderscheid met zijn 2 burchten en de vulkaantoppen in de wijde omgeving. Nu volgt een bijzonder avontuurlijk en rotsig pad - eerst dalend naar de Lieser en dan steil klimmend - naar de Oberburg. Na opnieuw een avontuurlijke afdaling naar de Lieser, staan we aan de voet van de Niederburg. Deze bezoeken we, waarna ons nog een korte, steile klim wacht naar de startplaats. Schitterende wandeling! Manderscheid
Strohn : Vulkanhaus + Strohner Schweiz 4 km
Strohn Strohn
parking bij vulkanhaus www.vulkanhaus-strohn.de
Het Vulkanhaus in Strohn met als blikvanger de lavawand, is een leuk, interactief en boeiend museum. Daarna volgen we de kleine lavabombes naar de echte en valse Lavabombe. We stappen nog even door tot het Strohner Schweiz, waar de Alfbach zich door een rotskloof wringt. Vanaf de houten brug over het riviertje, keren we dezelfde weg terug.
Immerath : zinnenparcours 1 km
Immerath Immerath
parking bij kerk www.parcours-der-sinne.de
In Immerath volgen we het zinnenparcours in tegenuurwijzerzin. De partnerschommel bij de sportplaats en het balanceerplatform met waterspeelplaats zijn leuke haltes. Wegens het slechte weer rijden we met de wagen nog even door tot bij het Immerather Maar. Daar verkennen we het labyrinth en blotevoetenpad.
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be