Home
Dag 2 : Mullerthalvolgendevorige
Trips per regio
Trips per thema
Mullerthal (LU) : Schiessentumpel 1 km
Mullerthal
wandelparking langs weg
We steken de weg over en bereiken via de trappen een pad dat langs de rotsen enerzijds en het water van de Zwarte Ernz anderzijds leidt naar de Schiessentumpel. Het brugje over de waterval is het uithangbord van de Mullerthal regio.
Consdorf (LU) : wandeling naar Kuelscheier 3 km
Consdorf Consdorf Consdorf
parking Consdorfer molen campconsdorf.lu
Aan de overkant van de parking volgen we de Mullerthal trail richting Consdorf. Een vlakke, brede bosweg loodst ons langs een kabbelend riviertje naar enkele spectaculaire rotsformaties. Een smal stijgend pad kondigt het begin aan van een avontuur tussen de rotsen. De Rittergang is de eerste rotsspleet waar we doorheen moeten. Bij de volgende, de Deiwepetz, komt een zaklamp al van pas om je door de nauwe rotsspleten te wringen. Tot slot volgt de Kuelscheier, waar je zo'n 100 m door een pikdonkere, enge rotsspleet kruipt. Eens eruit, klim je via stenen tot bovenop de rotsen naar een uitzichtpunt. De voet ervan ligt bij een idyllische picknickplek met vijvertjes. Terugkeren doen we via de bosweg.
Berdorf (LU) : watertoren
Berdorf
parking nabij toren
www.aquatower-berdorf.lu
Om in de zomer voldoende water te kunnen voorzien in deze toeristische regio, werd in Berdorf een hoge watertoren gebouwd. Leuk is dat de toren tevens als attractie dient, met prachtige vergezichten, een expo over water en een kleine waterspeeltuin.
volgendevorige Ⓒ 2005-2023, trips.at-site.be | Contact: trips @ at-site.be